NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Răzvan Grecu

Revoluția mută de la PNL: Sorin Olariu de la PMP i-a luat fața lui Marius Pintilie

De mai bine de o lună de zile s-a schimbat conducerea principalului partid de opoziție din Pașcani, PNL. De atunci, tinerii revoluționari, cum au fost denumiți miștocărește de presa roșie, s-au comportat ca niște muți: fără conferințe de presă, fără acțiuni publice și mai grav, fără postări pe Facebook, acolo unde se spune că președintele Klaus Iohannis a câștigat alegerile de fapt.

  

 

De pe 20 august și până acum publicul pășcănean amator de politică, și e din ce în ce mai numeros ținând cont că vin alegerile, a avut parte de la noul PNL doar de declarații controversate. Toate aparținând lui Marius Pintilie, președintele interimar. Acesta a frapat opinia publică prin declarațiile sale de desființare a festivităților de început de an școlar, dar și cu faptul că subiectul ApaVital este unul închis pentru el, în timp ce cetățenii, pe spatele cărora și-a construit notorietatea, continuă în justiție lupta cu operatorul ieșean.

În tot acest timp surpriza pe scena politică locală a reprezentat-o Sorin Olariu. În ciuda declarațiiile sale stângace, emotive, care probabil îl vor costa pe viitor puncte electorale, președintele PMP a reușit ca prin acțiunile sale să acapareze agenda publică în ultimele 7 zile.

Sătul de vorbă, acesta a trecut la fapte și a demonstrat că se pot rezolva problemele comunității cu un pic de implicare. Clipul său postat pe Facebook în care arată, cu ajutorul unui ciocan, cât de trainice sunt lucrările de asfaltare a gropilor de pe Dragoș Vodă, a strâns, în 36 de ore, nu mai puțin de 14.600 de vizualizări, el fiind redistribuit de 226 de persoane, ceea ce înseamnă extrem de mult pentru un municipiu de mărimea Pașcaniului.

Această popularitate  a acțiunilor sale relevă faptul că strategia lui Marius Pintilie pe care PNL-ul o va aborda în campania pentru alegerile locale din 2016 este un greșită. El vrea să facă o campanie pozitivă, în care primarul Dumitru Pantazi să nu fie atacat.

Ori tocmai asta nu dorește publicul larg, care vrea: devoalarea și incriminarea abuzurilor administrației locale, de aceea filmulețul în care Sorin Olariu îi acuză de incompetență pe primarul Dumitru Pantazi și viceprimarul Vasile Axinte a stârnit atât  interes.

Însă, în ciuda evidențelor, opinia lui Marius Pintilie este împărtășită și în interiorul PNL. De exemplu, atunci când la ședința de miercuri a Biroului Permanent Local s-a solicitat consilierilor locali să ceară primarului Dumitru Pantazi să publice lista contractelor încheiate de Primărie cu terții, Sorin Năcuță, vicepreședinte PNL, s-a opus. Spun sursele noastre că acesta a susținut că primarul Dumitru Pantazi nu trebuie să fie atacat, iar un astfel de demers, cel cu publicarea contractelor, nu ar avea nicio finalitate.

Se observă clar că strategia lui Pintilie și a revoluționarilor săi este să ajungă la putere pe un vot negativ dat actualei administrații, fără a se contra în mod direct cu primarul Dumitru Pantazi. Lucru ce la prima vedere pare convenabil și îndemânos pentru cei care vor să profite de politică și din opoziție și de la putere, însă ar putea fi un dezastru în condițiile în care vor apărea candidați „gata să se ia de piept cu dușmanul” așa cum a făcut-o Sorin Olariu.

Deja, pe străzi se spune că Pintilie e blat cu Pantazi și că va fi următorul viceprimar.

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Copiii un motiv de bucurie, nu de propagandă electorală (VIDEO)

Răzvan Grecu

Cum a ajuns primarul Dumitru Pantazi singurul care ține partea cetățenilor în timp ce a mutat întâlnirea cu ApaVital în altă locație, de frica lor!

Răzvan Grecu

Aroganță pe bani publici și onoarea unei demisii

Răzvan Grecu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site