RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Vă vine sau nu să credeți, elevii cu dizabilități sunt campioni la TENIS DE MASĂ

Poate că mulți dintre noi trăiesc cu impresia că elevii cu dizabilități, de la școlile spăeciale, nu pot face față unor competiții în advăratul sens al cuvântului. Nimic mai fals, întrucât, competiția care a avut loc astăzi la Școala Gimnazială Specială din Pașcani ne demonstrează contrariul.

 

Elevi ai claselor I-IV și V-VIII, care aparțin de această instituție, au intrat astăzi, începând cu ora 9.30 într-un conscurs de tenis de masă alături de colegii lor de la școlile de masă.

  

Evenimentul s-a încheiat în jurul orei 15.00 și a avut rangul unei competiții de nivel județean, ajunsă deja la a V-a ediție.

Și în acest an, copii cu deficiențe severe de vedere, surdo-muți și cei cu deficiențe mintale severe au arătat că pot excela în acest sport, reușind, de cele mai multe ori, să-i învingă pe colegii lor din județ care nu prezintă astfel de probleme.

,,Copiii mei, cu dizabilități de auz, cei de clasele I-IV, au luat până acum un loc III, la simplu-băieți și un loc II, la dublu-băieți”, a declarat Vasile Căunei, profesor de Educație Fizică la Liceul Tehnologic Special ,,Vasile Pavelcu”, din Iași.

Evenimentul, realizat cu sprijinul directoarei Gabriela Nedelcu, l-a avut ca șef al comisiei de arbitraj pe Victor Vâncă, care în fiecare an a vut grijă ca această competiție să se dedfășoare cât mai corect.

,,La finalul concursului va fi înmânat trofeul Cupa Primăverii care se oferă în funcție de numărul de locuri I, II sau III câștigate în concurs. Și să știți că cei din învățământul special sunt destul de buni la tenis, reușesc să câștige în aceste competiții și împreună cu ceilalți copii normali își dau întotdeauna mâna cu fairplay”, a declarat Cătălin Candrea, profesor de psihopedagogie specială la Școala Gimnazială Specială Pașcani și coordonatorul principal al acestui eveniment.  

 

Citește și {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Premii obținute de elevii de la Liceul „Miron Costin” la Concursul „Infochim”

Redacția

Începe înscrierea în învăţământul primar. Data limită până la care pot fi depuse solicitările

Redacția

Începe nebunia înscrierilor la grădiniţă

Redacția
Încarcă...