NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Fals în declarațiile publice ale unui angajat al Primăriei Pașcani!

Un angajat al Primăriei face declarații publice contradictorii față de activitățile economice în care este implicat. Dacă în declarația de avere aferentă anului 2011, Giză Zanet, administratorul public al municipiului , susține că a ocupat funcția de director al firmei SC SICME SRL pentru care a fost remunerat cu 24.288 de lei, într-un comunicat de presă remis ziarelor locale spune că din anul 2006 acesta este doar acționarul unic al societății, fără a ocupa nici o funcție de conducere.

 ”Datele de mai sus arată că societatea Sicme SRL Pașcani, la care eu nu mai sunt administrator din anul 2006, ci doar acționar unic, nu a avut și nici nu are ca scop sa facă afaceri cu instituțiile publice”, susține în respectivul comunicat Gică Zanet.

Acesta atașează, pentru a sensibiliza opinia publică, un tabel din care reiese că pe parcursul anului 2012 SICME SRL a încasat de la instituțiile subordonate Consiliului Local ”doar” 44.863 lei fără TVA. Administratorul public omite cu bună știință să treacă în acest tabel cît a încasat de la regiile locale și de la Spitalul de Urgență Pașcani instituții aflate de asemenea în subordinea Consiliului Local.

La acesta din urmă doar pe parcursul anului 2012 SICME SRL a încasat circa 270.000 de lei (adică 16% din cifra de afaceri a societății), în marea lor majoritate doar pentru mentenanță și asistență IT.

Tot în același comunicat de presă Zanet susține că vânzările către instituțiile publice enumerate de el în tabel au fost de doar 3,5% din cifra de afaceri a firmei, deși, după cum am arătat mai sus, doar de la Spitalul de Urgență a încasat 16% din aceasta. De aici matematic deducem că cifra de afaceri pe 2012 a SICME SRL a fost de aproximativ 1.700.000 de lei, sumă frumușică în vânzări de birotică la nivel de Pașcani în plină criză comercială.

Zanet minte când spune că Sicme SRL ”nu a avut și nici nu are ca scop sa facă afaceri cu instituțiile publice” deoarece premisa declarației sale este falsă, întrucât instituții publice înseamnă și Poliția Pașcani, Judecătoria și Parchetul plus altele și mai ales primăriile din comunele limitrofe Pașcaniului.

NewsPascani.com îi stă la dispoziție domnului Zanet cu spațiu editorial pentru un drept la replică corect în care să spună câți bani a câștigat firma sa ca subcontractant la lucrările de reabilitare și de dotare a Judecătoriei Pașcani, a Parchetului, a noului sediu al Primăriei Pașcani, a Serviciului de Evidență al Populației, etc.

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

loading...
Advertisements

Related posts

Un nou abuz al primarului Dumitru Pantazi: a angajat avocat pentru un proces, deși consilierii locali nu au fost de acord! Vezi ce fost adversar politic al edilului reprezintă Primăria

Răzvan Grecu

Pantazi nu se dezminte: În ultima zi de lucru din an a semnat un contract după o licitație finalizată în 24 de ore. Iată despre ce este vorba!

Marius Parteni

Primăria Pașcani a făcut publică lista de afișaj electoral 2016. Vezi doc!

Teona Gherasim

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site