NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Primăria are conturile blocate. O firmă ce trebuia să realizeze un site și-a luat drepturile. Ancheta administrativă a primarului s-a blocat într-un sertar

Municipalitatea pășcăneană are conturile blocate, drept pentru care nu poate face plăți. La această situație s-a ajuns ca urmare a faptului că Primăria a refuzat să achite suma de 129.000 lei către firma Impact Com SRL din Toplița. Aceasta avea un contract cu Primăria pentru realizarea unui site, dar a fost reziliat de administrația condusă de Grigore Crăciunescu.

 

Firma din Toplița s-a adresat instanței de judecată, care le-a dat câștig de cauză. La începutul acestui an, cu hotărârea judecătorească în mână au bătut la porțile Primăriei, condusă acum de Dumitru Pantazi. Actualul edil a anunțat că nu va achita debitul și că a declanșat o anchetă administrativă, deoarece în timpul procesului administrația nu a fost reprezentată în proces de apărători. Nici până la această oră ancheta administrativă nu s-a finalizat, în schimb firma din Toplița și-a luat banii.

  

Conform unor informații demersul primarului de a afla care sunt funcționarii vinovați se lovește de secretarul Mircea Zuzan, care nu ar furniza informațiile solicitate.

Reamintim că în primăvara anului 2008, după ce Pașcaniul ajunsese pe televiziunile naționale deoarece pe site-ul instituției apăreau trimiteri către site-uri ce aveau conținut pornografic, administrația Rățoi a luat hotărârea de a-și face un site propriu, renunțând astfel la pagina www.pascani.ro ce găzduia informațiile oficiale ale Primăriei, înregistrată pe firma SICME SRL.

Astfel, a apărut domeniul www.pascani.senap.ro furnizat și preinstalt de către Impact Com SRL. Contractul începea de la data de 5 mai 2008 și se întindea pe 5 ani, având niște condiții foarte stricte. Mai exact, dacă beneficiarul vroia să rezilieze acest contract unilateral, trebuia să achite valoarea totală a contractului care se ridica la aproximativ 10.000 de euro.

   Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

 

Advertisements

Related posts

Interdentis a câștigat procesul cu Primăria

Răzvan Grecu

DRDP Iași: Tir neechipat corespunzător, derapat în drum spre Pașcani. Nu avea anvelope de iarnă

Redacția

Consilierii de la putere votează în Consiliul Local, documente inexistente

Răzvan Grecu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site