NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Bucătăria și meșteșugurile tradiționale moldovenești au ajuns și pe străzile Pașcaniului

În legătură cu părțile bune pe care România le-a adus Uniunii Europene, se vorbește din ce în ce mai mult de turismul din țara noastră și bucătăria tradițională autohtonă, care face cinste meleagurilor țării prin diversitatea locurilor și gustul exemplar al mâncărurilor.

 

În acest sens, organizația non-guvernamentală „Asociația Ecologică de Turism Montan Absolut” a realizat un proiect, finanțat din fonduri europene, intitulat „Bucătărie tradițională și meșteșuguri pe plaiurile moldovenești”, în scopul promovării turismului și a artei meșteșugărești din această zonă a țării.

  

Una din acțiunile educative ale acestui proiect a fost împărțirea de carnețele, șorțuri de gătit și linguri de lemn tuturor pășcănenilor care au trecut astăzi în jurul orelor 15.00 ale după-amiezii pe strada „Ștefan cel Mare” din centrul orașului.

Advertisements

Astfel, prin materialele promoționale obținute gratuit, pășcănenii sunt îndemnați să protejeze natura și totodată să se informeze cu privire la obiectivele ONG-ului mai sus menționat, de pe siteul oficial al proiectului, www.traditiimoldovenesti.ro

Advertisements

 

Citește și {loadposition articlescategoryload}

Advertisements
Advertisements

Related posts

“Împreună pentru tineri”: tabără la Muncel pentru elevii păşcăneni. Înscrierile se fac până vineri

Oana Cordoneanu

Unirea Mircești – CSM Pașcani 6-2, într-un meci contând pentru Cupa României!

Marius Parteni

O românca a fost soţia unui jihadist ISIS. Femeia spune calvarul prin care a trecut: Era iadul pe pământ

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site