NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Bucătăria și meșteșugurile tradiționale moldovenești au ajuns și pe străzile Pașcaniului

În legătură cu părțile bune pe care România le-a adus Uniunii Europene, se vorbește din ce în ce mai mult de turismul din țara noastră și bucătăria tradițională autohtonă, care face cinste meleagurilor țării prin diversitatea locurilor și gustul exemplar al mâncărurilor.

 

În acest sens, organizația non-guvernamentală „Asociația Ecologică de Turism Montan Absolut” a realizat un proiect, finanțat din fonduri europene, intitulat „Bucătărie tradițională și meșteșuguri pe plaiurile moldovenești”, în scopul promovării turismului și a artei meșteșugărești din această zonă a țării.

  

Una din acțiunile educative ale acestui proiect a fost împărțirea de carnețele, șorțuri de gătit și linguri de lemn tuturor pășcănenilor care au trecut astăzi în jurul orelor 15.00 ale după-amiezii pe strada „Ștefan cel Mare” din centrul orașului.

Astfel, prin materialele promoționale obținute gratuit, pășcănenii sunt îndemnați să protejeze natura și totodată să se informeze cu privire la obiectivele ONG-ului mai sus menționat, de pe siteul oficial al proiectului, www.traditiimoldovenesti.ro

 

Citește și {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Chirurgul Daniel Bechir, noul director medical al SMU Pașcani. Lege favorabilă pentru Pânzaru, pe masa președintelui!

Marius Parteni

Apel umanitar pentru repatrierea tânărului mort în Germania! Conturile în care puteți dona

Oana Cordoneanu

Dovada că ar fi posibil: Pășcănenii au ieșit cu patinele pe gheața dintr-un bazin din Parcul Peștișorul

Teona Gherasim

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site