NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Răzvan Grecu

Cine pe cine manipulează? Ce se întâmplă dacă pășcănenii vor semna contractele cu ApaVital?

Primarul Dumitru Pantazi a acuzat ieri că pășcănenii care nu vor să semneze contractele cu ApaVital sunt manipulați politic. Nu a explicat cine o face și-n beneficiul cărui partid. Nici nu avea cum, mulți dintre cei implicați în demersurile împotriva operatorului ieșean sunt simpatizanți PSD, sau chiar membri activi.

O informație foarte importantă a fost însă ascunsă opiniei publice de către primar și anume că A.R.S.A.C.I.S. a început deja demersurile pentru atacarea în contenciosul administrativ a celor două hotărâri adoptate de legislativul local, la inițiativa societății civile, împotriva ApaVital. În acest sens Primăria deja a primit o plângere prealabilă formulată de asociațe.

Totuși, având cunoștință despre acest aspect, edilul șef a solicitat pășcănenilor să dea dovadă de „solidaritate” (?!) și să semneze contractele cu ApaVital în condițiile impuse de operator, deși nici Primăria nu are semnat un astfel de act, iar rețeaua de apă și branșamentele nici măcar nu au fost predate spre folosință către operatorul ieșean.

Un alt aspect necomunicat de primar este următorul: contractele impuse de ApaVital cetățenilor sunt standard și se încheie pe o perioadă nedeterminată și nu pe perioadă determinată: 3 sau 6 luni cum a spus acesta.

Astfel, dacă cei care nu au semnat contractele cu ApaVital o vor face, când se va ajunge la proces cei de la A.R.S.A.C.I.S. vor pleda, în susținerea cauzei lor, că cetățenii nu sunt nemulțumiți de serviciile ApaVital și vor prezenta ca dovadă procentajul contractelor încheiate la nivel de municipiu.

Primarul Pantazi chiar a prezentat în conferința de presă o situația a scărilor de bloc care au semnat contractele cu ApaVItal: 63 din 408 și s-a arătat nemulțumit, trimițând presa să facă reportaje în scările contractate pentru a dovedi celor ce militează împotriva ApaVital că totul e bine și frumos.

În final dacă se va ajunge la un raport de 205 la 203 în favoarea celor care au cedat în fața operatorului ieșean, acesta va rămâne să funcționeze în municipiu pe principiului democratic al majorității.

Deci în final cine pe cine manipulează, domnule primar?

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Deșteaptă-te române: acte grave de corupție în legislativul local!

Răzvan Grecu

Doar capra și varza, nu și populația!

Răzvan Grecu

Zanet răspunde cu şantajul la întrebările presei

Răzvan Grecu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site