RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
OpiniiRăzvan Grecu

Olariu își manipulează urmăritorii inventând achiziții trucate (DOC)

După ce a pierdut procesul de calomnie intentat de doi jurnaliști, devenind primul politician local ajuns în situația de a fi obligat de instanța judecătorească să plătească câte 5.000 de lei mie și colegului meu Marius Parteni, Sorin Olariu a început o nouă campanie de denigrarea a noastră.

Ca și-n postările care au stat la baza primului proces pierdut de Sorin Olariu, acesta continuă seria de calomnii inventând cu bună știință situații care să pară în ochii celor neavizați, ca fiind nelegale.

Acesta a prezentat de pe site-ul SEAP, acolo unde se fac și se postează achizițiile publice, o procedură privind achiziționarea de servicii de publicitate, în urma căreia firma MGR Advertising SRL, ce editează NewsPascani.com, a încheiat un contract de prestări servicii în valoare de 6.000 de lei cu Municipiul Pașcani.

Deși Olariu este consilier local de peste 7 ani de zile și cunoaște foarte bine cum funcționează o licitație publică, acesta a ales, pentru a se răzbuna pe jurnaliști, să deformeze adevărul și să își manipuleze urmăritorii spunându-le că acea procedură a fost trucată și că noi am încălcat legea penală.

  

Olariu a prezentat pentru a-și convinge publicul, oferta depusă de MGR Advertising SRL, care avea data de 11 decembrie 2023, iar apoi a arătat data în care procedura a fost inițiată în SEAP și anume 13 decembrie 2023. Acesta a susținut că oferta a fost transmisă înainte ca procedura să fie lansată și că asta înseamnă trucarea licitației. La prima vedere, dacă nu ai cunoaște legislația și practica din achizițiile publice ai spune că da, Olariu are dreptate și că a fost o licitație trucată.

Ei bine, pe asta se bazează și Sorin Olariu în demersul lui de a ne denigra: pe necunoașterea legii de către publicul său.

În realitatea, procedura de achiziție s-a făcut prin cerere de ofertă, Municipiul Pașcani solicitând o ofertă de la MGR Advertising SRL prin intermediul e-mailului în data de 11 decembrie 2023, în aceeași zi oferta fiind trimisă, ea fiind una comună pe proiectele PNRR și publicată din vară pe catalogul nostru electronic.

După acceptarea ofertei, legea obligă pe cel care face achiziția să publice în SEAP toată procedura astfel că automat datele sunt cu totul altele. Dar, Sorin Olariu știe asta foarte bine, însă a preferat să prezinte publicului său un FAKE NEWS pentru a ne calomnia și denigra.

Drept dovadă, din lista de achiziții făcută de Municipiul Pașcani am selectat pe prima de deasupra noastră, din tabelul de pe SEAP și pe următoarea. Este vorba despre achiziția de butași și răsaduri și de cea privind organizarea spectacolului de Revelion.

La butași și răsaduri oferta a fost făcută în data de 14 decembrie 2023, iar publicarea în SEAP a anunțului a fost făcută în 18 decembrie 2023.

La spectacolul de Revelion oferta fost făcută în 7 decembrie 2023, iar publicarea în SEAP a anunțului a fost făcută în 12 decembrie 2023.

Am verificat dacă legea era aceeași și dacă această procedură se respecta și în anul 2019, când Sorin Olariu era la conducerea Pașcaniului, alături de PSD. La o primă căutare am găsit zeci de astfel de achiziții. M-am oprit spre exemplificare la achiziția serviciilor pentru iluminatul festiv. Oferta pentru acest serviciu are data de 21 noiembrie 2019, iar publicarea în SEAP a anunțului a fost făcută în 28 noiembrie 2023.

Cât privește recentele calomnii lansate la adresa noastră de Sorin Olariu, ne vom adresa din nou instanțelor de judecată!

Vezi mai jos documentele menționate în articol.

DOCUMENT 1

DOCUMENT 2

DOCUMENT 3

DOCUMENT 4

DOCUMENT 5

DOCUMENT 6

Related posts

Problema economică a AgroComplex Lunca mai importantă decât cea socială a muncitorilor de la fostul REMAR

Răzvan Grecu

Aroganță pe bani publici și onoarea unei demisii

Răzvan Grecu

Dezbaterea organizată de Actualitatea TV l-a interesat pe candidatul PSD

Marius Parteni
Încarcă...