NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

6.000 de beneficiari ai „Banilor de liceu”

Peste 6.500 de tineri din familii în care venitul mediu brut pe membru nu depăşeşte 150 lei vor afla astăzi, 28 octombrie, dacă se regăsesc pe listele celor care vor primi bursa „Bani de liceu”. Conform calendarului de desfăşurare al programului naţional de protecţie socială, până pe 2 noiembrie pot fi depuse contestaţii, rezultatele urmând a fi afişate pe 6 noiembrie.    

„Beneficiari ai programului Bani de liceu sunt 5.982, acestora se adaugă în jur de 3.500 de beneficiari ai bursei profesionale în valoare de 200 lei pe lună”, a precizat Sabina Manea, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Iaşi.

Liceenii vor primi câte 180 lei pe lună, sumă ce ar trebui să le asigure minimul necesar pentru a-şi putea continua studiile. Singura condiţie pe care trebuie să o respecte beneficiarii este prezenţa la ore, numeroasele absenţe ducând la pierderea „Banilor de liceu”.

  

„Bursa de la liceu se pierde pe tot anul, iar cea de la profesională poate fi recâştigată în luna următoare, tocmai pentru că se încearcă să se păstreze în şcoală elevii. Cred că dacă ar fi puţin mai mare bursa Bani de liceu – în condiţiile în care ajung cam la 400 lei cheltuielile cu masa la cantină şi cazarea – elevii ar fi mai atenţi şi ar lipsi mai puţin”, explică şefa ISJ, Camelia Gavrilă. Astfel, în anul şcolar anterior, 596 de liceeni au pierdut bursa din cei 7.479 de beneficiari iniţiali.

sursa ziarulevenimentul.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Advertisements

Related posts

Grădinița cu program normal din Târgu Frumos va fi modernizată cu fonduri europene

Diana Marcu

Istoria recentă a României, un nou curs opțional lansat de Ministerul Educației

Redacția

Tinerii solicită preşedintelui să retrimită în Parlament legea împotriva educaţiei sexuale

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site