NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Eleva care va reprezenta judeţul la Forumul Francofon de la Sofia! Scrie în revista şcolii de patru ani

O elevă din Paşcani va reprezenta judeţul Iaşi la Forumul şcolar al tinerilor francofoni de la Sofia, o activitate pentru tinerii pasionaţi de jurnalism, care scriu în reviste şcolare francofone.

 

 

Se numeşte Diana Lazăr şi a scris articole pentru revista Sac a Dos a Colegiului Naţional Mihail Sadoveanu Paşcani, pasionată fiind de limba franceză.

Anca Aparaschivei este cea care coordonează revista, pe care a înfiinţat-o din dorinţa de a le da elevilor ocazia să se exprime liber pe diferite teme,  în limba franceză.

„Revista Sac à dos apare de patru ani la Colegiul Mihail Sadovenau, este revista profesorilor şi a elevilor care scriu în limba franceză. Ideea acestei reviste mi-a venit după ce mi-am dat seama că elevii noştri scriu foarte bine şi au multe lucruri de spus. Revista are mai multe secţiuni, iar în una dintre ele, elevii îşi spun părerile legate de diverse situaţii prin care trece Românie, cum ar fi migraţia forţei de muncă în străinătate”, spune Anca Aparaschivei, profesorul coordonator al revistei.

Revista Colegiului „Sadoveanu” a fost selectată să participe la forumul tinerilor jurnalişti de la Sofia, unde profesoara şi eleva Diana Lazăr, vor merge luna aceasta.

„Anul acesta, revista a fost selectată de către CREFECO – Organizaţia Internaţională a Francofoniei pentru Europa Centrală şi de Sud Est. O elevă din şcoala noastră va participa la forumul tinerilor jurnalişti francofoni care se va desfăşura la Sofia, pe 14 şi 25 noiembrie anul acesta”, a mai spus Anca Aparaschivei.

Cea care ne va reprezenta judeţul la Sofia este elevă în clasa a XII, la profilul Filologie Intensiv Franceză.  Scrie la revista şcolii încă din clasa a IX-a, când aborda teme legate de promovarea ţării noastre la nivel internaţional. Diana se simte onorată că va avea oportunitatea să-şi dezvolte noi cunoştinţe, şi să întâlnească alţi tineri care vorbesc limba franceză.

„Numele meu este Diana Lazăr, sunt elevă în clasa a XII-a, Filologie Intensiv Franceză. Scriu la revista Sac à dos încă din clasa a IX-a, în anii trecuţi am avut articole legate de promovarea României la nivel internaţional, însă anul acesta am scris un articol despre atentatul de la Nisa.  În ceea ce priveşte participarea mea la Forumul de la Sofia, sunt foarte onorată să reprezint judeţul, şi cred că este o oportuniatate despre mine să reprezint judeţul, să-mi dezvolt cunoştinţele, şi să vorbesc limba franceză, pe care eu o ador„,  ne-a spus Diana Lazăr.

 

 

loading...
Advertisements

Related posts

Proiect regulament pentru elevi: Fără telefon mobil la ore

Redacția

Lansare de revistă la Hălăuceşti

Redacția

« Ziua Națională a Holocaustului în România », comemorată la Colegiul Tehnic «Unirea» din Pașcani

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site