NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Marius Parteni

Voi știți…!

De ani de zile noi ziariștii și cetățenii ne chinuim să convingem autoritățile cât de important este să ne fie respectate drepturile. Mai exact să fim recunoscuți de autorități, nu tratați așa cum se întâmplă acum.

 

Apa, căldură ori salubritatea sunt trei mari probleme actuale, nuci tari pentru primar și Consiliul Local. Scriem zi de zi despre aceste subiecte, dar ne abatem de la celelalte adevărate probleme ale municipiului.

  

Îmi spunea acum patru ani Mihail Moisii, fostul șef de la ALOFM Pașcani, că în 1990 municipiul avea 29.500 de angajați. Astăzi nu cred că sunt mai mult de 5000. Ma refer strict la cetățenii municipiului.

Iată una din marile probleme: lipsa locurilor de muncă. Am pierdut multe întreprinderi mari, importante pentru economia țării, dar în loc nu am pus nimic.

Advertisements

Actuala administrație este incapabilă din multe puncte de vedere. Pașcaniul nu este un oraș deschis. Nu avem nici un parteneriat clar, în orice domeniu de activitate. Nu ne mai vizitează nimeni. Nu există capacitatea de a se analiza cu maximă prioritate oportunitatea unor strategii care “să ne scoată în lume”, vorba românului.

Ce s-a construit în ultimii 10 ani în Pașcani? Vă spun eu. Nimic! Nici măcar un bloc de locuințe pentru tineri. Dezvoltatorii locali din acest domeniu, sunt mult mai cunoscuți în Iași. Acolo viața cotidiană e alta.

Acesta e doar un exemplu. Sunt mâhnit că nu există interes spre deschidere. Pentru că nu protejăm nici măcar ceea ce avem. 
Dacă de parteneriate sau strategii nu putem vorbi, atunci sunt mirat de ce nu există unul cu mediul de afaceri local.

Autoritățile locale nu au stat niciodată la masă cu oamenii de afaceri. Să îi întrebe măcar cum pot acționa pentru a contribui la existența lor. Parcă îi văd pe unii zicând: Ce putem face noi?!
Ar putea spre exemplu autoritățile locale să intervină de așa natură încât să le asigure forța de muncă, pe lângă facilități fiscale.

Să se creioneze viitoarele programe școlare, care să se plieze pe nevoia de resursă umană a mediului de afaceri.

Advertisements

Să fie sprijiniți tinerii să își deschidă o afacere. Aici administrația locală ar putea pune la dispoziție un centru.
Locuitorii orașului să fie angrenați în diferite acțiuni comune, dezvoltate de comunitate prin organizații non-guvernamentale.

Pașcaniul are nevoie de altceva. Știu asta cei care ne conduc?

 

Advertisements
Advertisements

Related posts

Pantazi a găsit “VINOVEȚII”!

Marius Parteni

False interese și disperare!

Marius Parteni

Să te lauzi că știi să atragi fonduri europene, dar să nu reușești să pornești investiții, asta înseamnă să fii incompetent!

Marius Parteni

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site