RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Reprezentanţii ApaVital nu cred în utilitatea metodologiei de facturare individuală a apei. Comisia Economică a avizat negativ proiectul! (VIDEO)

Consilierii locali s-au întâlnit astăzi pentru discuţii în cadrul Comisiei Economice la care au fost invitaţi să participe şi trei reprezentanţi ai operatorului judeţean de apă. Este vorba despre Gheorghe Vlasie – consultant, Ion Casian – director comercial, şi Răzvan Manolache – purtătorul de cuvânt al instituţiei.

 

 

  

Primul proiect supus dezbaterii a fost Metodologia de repartizare şi facturare a apei, asupra căruia s-a opinat preţ de aproximativ o oră.

Consilierii au fost dezamăgiţi de faptul că metodologia dezbătută astăzi nu are nimic diferit faţă de cea de acum câteva luni, și că reprezentanții operatorului au venit la Pașcani ca să răspundă la întrebări, nu pentru a expune propuneri.

 Ei au vrut să ştie care sunt concluziile pe care ApaVital le-a tras în urma discuţiilor pe care consultantul lor le-a avut cu şefii administraţiei locale, cu consilierii, dar şi cu păşcănenii.

“Este o altă metodologie faţă de cea din mai? Ce s-a schimbat? Nu a suferit nicio modificare?”, a întrebat Marius Pintilie, consilier din partea PNL.

Reprezentanţii operatorului județean au dat de înțeles că nici ei nu cred în utilitatea acestui proiect de hotărâre, și că încheie convenții individuale și fără metodologie. Cei trei au explicat în plen că imaginea conform căreia ApaVital și pășcănenii nu au o relație bună, este fals creată, realitatea fiind alta.

“Se tot vorbește că sunt datorii extrem de mari la Pașcani. Nu este adevărat. Dunt două scări cu datorii de peste 10 luni, iar acolo, conform legii, s-a dispus debranșarea. Cu peste patru luni neplată mai sunt șapte sau opt scări, în timp ce restul sunt în urmă cu o lună, două, ceea ce înseamnă aproape la zi”, a precizat Gheorghe Vlasie.

Președintele comisiei Economice, Vasile Haldan a apreciat că discuțiile se învârt în cerc, și că este importantă fiecare familie din Pașcani care stă fără apă, și pentru care trebuie să se facă ceva. Tot acesta a precizat faptul că nimeni nu poate obliga oamenii să se asocieze, în contextul în care reprezentanții ApaVital au subliniat din nou importanța înființării asociațiilor de proprietari.

“Nu suntem așa de rigizi și optuzi. Noi am explicat de ce este importantă înființarea asociațiilor de proprietari. Limita noastră de competență se termină la contorul de branșament. Regulile de convenție au fost discutate și analizate. Noi credem că am făcut propunerile și diligențele necesare. Am mai făcut concesii. Regula este că datoriile se recuperează prin Asociațiile de proprietari”,  au precizat purtătorul de cuvânt al ApaVital, și directorul comercial.

În final, reprezentanții ApaVital au cerut mai multă înțelegere din partea comunității pășcănene, dând asigurări că au cele mai bune intenții, chiar și pentru pășcănenii care nu vor sub nicio formă să-și asume datoriile și să le plătească.

După ieșirea celor trei din sala de consiliu, consilierii au avizat negativ proiectul de hotărâre. Au fost trei voturi împotrivă din partea consilierilor Ciprian Pintilie, Marius Pintilie și Ovidiu Bejenariu, și două abțineri de la Andrei Rîznic și Vasile Haldan.

{youtube}iTE_-jxOtuo{/youtube}

Related posts

Proiect privind modernizarea pieței vale: Standurile mutate în hală, iar producătorii agricoli vor avea tarabe pe platou

Marius Parteni

Micul oraș subteran din România, care se întinde pe o suprafaţă de 1.300 de metri pătrați. Cei care vin aici au parte de tot confortul

Redacția

Guvernul a aprobat primele exproprieri pentru autostrada A7 spre Moldova

Redacția
Încarcă...