RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Opinii

Violența nu este calea, domnule Olariu!

Între 2006 şi 2020, peste 1.200 de jurnalişti au fost ucişi pentru că au dat ştiri şi au adus informaţii publicului. În nouă din zece cazuri, ucigaşii au rămas nepedepsiţi, conform UNESCO. Majoritatea dintre aceste cazuri au fost în țări în care democrația nu există sau este la început.

Domnule Sorin Olariu, limbajul violent, calomnierea și jignirea jurnaliștilor nu este calea prin care vă rezolvați problemele pe care le aveți cu Primăria Municipiului Pașcani! Amenințarea jurnaliștilor prin telefon, nu vă va aduce mult râvnitul acord teritorial de funcționare!

Faptul că Marius Parteni sau Răzvan Grecu nu mai există de mâine, nu schimbă cu nimic situația dumneavoastră juridică. Ba mai mult, atât timp cât aveți calitatea de persoană publică, presa vă va monitoriza activitatea.

Vor fi și stiri bune, dar și știri rele! Asta v-ați asumat când ați intrat în politică! Nimeni nu e perfect! Atunci când ați depus jurământul de consilier local, ați pus mâna pe Biblie și ați jurat că respectați legile țării!

  

Care lege vă pemite domnule Sorin Olariu să sunați și să amenințați jurnaliștii? Care lege vă permite, ca zi de zi să jigniți și să atacați presa pentru că face exact ceea ce este menirea sa și anume de a expune persoanele publice!

Cum au greșit domnule Olariu, jurnaliștii de la NewsPascani.com când au venit ieri la service-ul dumneavoastră să constate dacă a fost sau nu închis de Primărie? Ce a fost greșit în acest demers? Noi, ca jurnaliști nu trebuia să verificăm dacă ați spus adevărul cum că va închis primarul afacerea?

De ce am greșit domnule Olariu, noi ca jurnaliști, când am solicitat Primăriei adresa prin care firmei dumneavoastră i-a fost refuzată eliberarea acordului teritorial de funcționare? Acea adresă nu ați arătat-o dumneavoastră la cameră pe Facebook?

Mâine, domnule Olariu, dacă jurnaliștii de la Bit TV sau de la Jurnalul Regional vor scrie un articol care să nu vă convină vor avea soarta noastră, a celor de la NewsPascani.com? Îi veți jigni, calomnia și amenința și pe ei?! Vor fi și ei trimișii primarului?

Nu credeți, domnule Olariu că nu asta este calea? Nu credeți că violența nu aduce nimic? Nu credeți că respectarea legii, așa cum ați jurat când ați depus jurământul în Consiliul Local, e calea?

Nu credeți că de vină sunteți dumneavostră pentru situația în care se află societatea dumneavostră. Ce vină are Grecu sau Parteni sau oricare jurnalist, că nu aveți actele în regulă? Emitem noi astfel de documente? Sau delăsarea dumneavoastră ca administrator al societății v-a adus în această situație?

Domnule Olariu, nu asta e calea! Nu violența! Nu jurnaliștii sunt de vină!

Related posts

Cum te lupți cu un agresor în Consiliul Local Pașcani, dacă ești femeie?

Răzvan Grecu

Ușor de speculat, tipic politicienilor! Domnule Dediu, ați emis facturi către Primărie? La ce licitație ați participat?

Marius Parteni

Zanet face sesizare la DNA, iar Cojocaru o dă pe post! Cât de comod când te plătește cineva să fii trompetă!

Răzvan Grecu
Încarcă...