NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Opinii

Primarul închide tot!

Astăzi am citit o parte din programul electoral al lui Dumitru Pantazi: cea cu investițiile. Am rămas siderat de cei 4 ani de „Prosperitate și Normalitate” promiși în 2012 și finalizați în 2016, care l-au determinat pe primarul Dumitru Pantazi să promită că în următorul mandat va închide tot ce înseamnă regie sau societate comercială din subordinea Consiliului Local. 

 

O astfel de promisiune, sau, mai bine zis amenințare, arată eșecul programului de guvernare locală al PSD pentru anii 2012 -2016, în care se promitea cetățenilor cheltuieli cu serviciile publice mai mici și rentabilizarea regiilor și societăților comerciale din subordinea Consiliului Local. RAGCL, Prest Serv Apa și Eco Salubritatea vor fi închise, iar serviciile publice vor fi concesionate unor operatori asemeni celor de la ApaVital Iași, asta este noua promisiune / amenințare (?!!), a primarul Dumitru Pantazi.

  

Cum închiderea RAGCL ridică două mari probleme: încălzirea centralizată și transportul public, primarul Dumitru Pantazi promite că va subvenționa achiziția de centrale termice de către familiile nevoiașe și fonduri europene pentru achiziția de autobuze și modernizarea stațiilor de călători.

Personal nu prea înțeleg cine va opera transportul public dacă RAGCL se închide după cum a promis primarul Dumitru Pantazi și nici cum va fi posibilă cheltuirea banilor publici pe centrale de apartament, de vreme ce atunci când e vorba de apă, se susține sus și tare că nu se pot face investiții din bani publici pe proprietatea privată.

Advertisements
Advertisements

Nici măcar ștrandul municipal nu va mai rămâne în administrarea Primăriei: acesta va fi concesionat către un operator privat, semn că nici măcar de o activitate sezonieră nu poate să se ocupe administrația condusă de primarul Dumitru Pantazi. Aste deși în Roman, cei din administrația locală au reușit să refacă pe bani europeni un astfel de ștrand, în care, acum, pășcănenii, avizi de condiții civilizate, se duc cu mic cu mare.

Eșecul programului de guvernare locală din 2012-2016, „Normalitate și Prosperitate”, este asumat de Dumitru Pantazi la finalul noului său program de guvernare intituluat „Continuăm Investițiile”. La capitolul 10 ni se spune răspicat că în următorii 4 ani ani „Serviciile din Primăria Paşcani trebuie reformate din temelii”. Dacă tot reformăm, eu zic să începem pe 5 iunie cu postul de primar!

 

 

 

Advertisements
Advertisements

Related posts

Gheorghe Florea, antrenor de tenis în cadrul CSM Pașcani, despre performanțele sportivului Andrei Florin Dascălu!

Redacția

Cum te lupți cu un agresor în Consiliul Local Pașcani, dacă ești femeie?

Răzvan Grecu

Domnule Sorin Olariu,

Marius Parteni

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site