NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Transportatorii sunt tinuti in sah de Guvern

Transportatorii ieseni sunt decisi sa transeze in instanta situatia lor, daca Executivul nu va aproba Ordonanta de Guvern privind prelungirea valabilitatii licentelor de transport pentru traseele judetene.

In urma deciziei magistratilor din Pitesti, de suspendare a prevederilor legale privind acest tip de transport, operatorii privati din Iasi au amenintat cu miscari de protest. Una din posibilitatile de rezolvare a doleantelor a fost si cea de prelungire a actualelor licente. Dar, pe ordinea sedintei de Guvern din aceasta saptamana nu apare proiectul OG, desi el a fost publicat pe site-ul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice. „Neadoptarea ordonantei pana la sfarsitul acestei luni ne aduce in situatia de a nu mai putea efectua legal cursele de transport persoane. Lipsa actului normativ are consecinte grave. Pentru a ne apara drepturile, avem doua posibilitati: ori greva, cu blocarea transportului rutier, ori actionarea in instanta a ministerelor responsabile de catre fiecare operator de transport in parte si solicitarea de daune materiale”, a declarat Vasile Toma, presedintele Asociatiei Tansportatorilor Privati, din judetul Iasi. Acesta a mentionat faptul ca, impreuna cu factorii de decizie din fiecare judet, se poate ajunge in situatia in care se vor efectua in continuare cursele prevazute in programul judetean de transport pana la reglementarea problemei. „Dar eu sunt increzator ca ordonanta va fi dezbatuta si aprobata de Guvern, poate chiar in ultima saptamana a lunii”, a punctat Vasile Toma. Conform unor surse, actul normativ ar fi fost semnat de ministrul Transporturilor, cel al Dezvoltarii Regionale si cel de Finante, ultimul cuvant avandu-l prim-ministrul Victor Ponta.

SURSA WWW.BZI.RO

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

loading...
Advertisements

Related posts

PNL Pașcani propune alocarea de fonduri de la bugetul local pentru reabilitarea subsolurilor. Iată ce prevede proiectul!

Marius Parteni

ApaVital a încasat o sumă imensă de la Primăria Pașcani pentru canalizarea și epurarea apei de ploaie! Primarul facturează redevența încălcând decizia consilierilor, deși ar putea interveni prescripția!

Răzvan Grecu

Începe școala, dar licitația pentru ”Corn și lapte” nu a avut încă loc

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site