RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Pășcănenii protestează duminică, de la ora 18.00, împotriva abuzurilor ApaVital. Mitingul a fost aprobat cu locația în piața Casei de Cultură „Mihail Sadoveanu”

Pășcănenii ies în stradă! Mitingul împotriva abuzurilor ApaVital și ale primarului Dumitru Pantazi a fost autorizat astăzi, în cadrul unei ședințe care s-a desfășurat la sediul Primăriei.

La ea a participat primarul Dumitru Pantazi, Tiberiu Dogaru șef adjunct Poliția Pașcani, șeful Poliției Locale Vasile Avasiloaie, Liviu Lungu șeful Jandarmeriei Pașcani, reprezentanții Grupului de Inițiativă Locală: Ioan Moțatu și Dumitru Popa, ei fiind și inițiatorii acestei acțiuni.

 Locul de desfășurare al mitingului este Piața „Mihail Sadoveanu”, platoul Casei de Cultură, între orele 18.00-20.00, duminică 14 iunie. Organizatorii nu s-au sfiit să-l invite și pe edilul șef, Dumitru Pantazi, principalul vinovat în viziunea acestora pentru criza apei de la Pașcani.

  

 O primă locație a fost aleasă platoul din fața Primăriei, însă nu a fost aprobată, primarul Pantazi motivând că momentan acolo se fac lucrări. Șeful Poliției Locale Vasile Avasiloaie a citit în cadrul ședinței, măsurile  care trebuie să le respecte participanții la miting, în baza legii 60/1991.

 La manifestație vor fi prezente echipaje de la Poliția Locală, Rutieră și Jandarmerie, dacă va fi nevoie și de la Ambulanță. S-a stabilit în cadrul ședinței ca organizatorii să numească câteva persoane dintre cele participante, care să aibă banderole la mână și să asigure respectarea măsurile de ordine stabilite de lege.

 Protestatarii vor manifesta doar în perimetrul stabilit, nu vor avea voie să iasă pe stradă sau să se deplaseze în altă parte.

Mitingul trebuie să se încadreze în timpul stabilit, de două ore, iar comercianții din zonă nu au voie să vândă alcool.

 O altă măsură este că protestatarii nu au voie să calce spațiul verde, iar dacă se va întâmpla acest lucru, organizatorii vor fi cei care vor răspunde și vor plăti pagubele. Au fost discuții pe această temă, Ion Moțatu propunând ca rondurile de flori să fie protejate de Primăria Municipiului Pașcani.

 Dumitru Popa a venit cu altă soluție, spunând să fie inventariate bunurile publice din zona de desfășurare, pentru a fi identificate eventualele distrugeri. Organizatorii vor lua măsuri pentru a fi protejate spațiile verzi și cu aranjamente floare din zona de desfășurare, precum și a mobilierului stradal. În caz de degradare, inițiatorii mitingului au fost amenințați de către primarul Dumitru Pantazi că vor suporta costurile de remediere.

 Sunt invitați să participe toți pășcănenii, indiferent dacă au apă sau nu, să manifeste față de abuzurile operatorului județean, ApaVital. 

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Related posts

Cotele din impozitul pe profit încasat de municipiul Paşcani. Declaraţiile opoziţiei, contrate de executiv!

Marius Parteni

Ajutoare pentru încălzire şi balastarea străzilor, principalele solicitări ale păşcănenilor în prag de iarnă

Ema Roman

Jardinierele din oraş, ca după război. Serviciul de sere plantează trandafiri japonezi în locul arbuştilor decorativi

Ema Roman
Încarcă...