NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie și afaceri

Germanii, invidiosi pe tramvaiul prototip facut la Remar Pascani

Dupa toti anii in care doar tramvaiele cu podeaua joasa au circulat in Iasi, a venit vremea pentru reproiectarea transportului electric in Iasi. Administratia publica locala nu cumpara tramvaie noi pe motiv ca acestea sunt prea scumpe, spre deosebire de orase precum Arad sau Cluj Napoca, unde cetatenii circula cu vagoane de aproape 2 milioane de euro bucata. Din aceste motive, sefii RATP au cedat unul din multitudinea de vagoane GT4 din depoul RATP catre Remar Pascani pentru imbunatatiri.

Iesenii nu au avut pana acum ocazia sa incerce vagonul modernizat, insa o revista germana de specialitate a realizat un material despre tramvaiul modernizat de firma Remar Pascani si a laudat marea transformare facuta pe vagonul GT4 vechi de aproape 50 de ani. „Pentru eliberarea actuatorilor franei in cazul unei greseli (avarie la sistemul de franare hidraulic – n.r.) vehiculul are doua surse auxiliare pentru eliberarea partii hidraulice. Fiecare sistem auxiliar actioneaza asupra celor doua frane automatizate printr-un circuit de eliberare hidraulic independent de restul sistemului (…). Fiecare roata in miscare este dotata cu doua frane electro-magnetice care functioneaza independent de adeziunea dintre roata si sina, asigurand o deaccelerare sigura in special la situatiile de urgenta”, se arata in publicatia germana TramNews.

Cu acest experiment, Remar Pascani se implica pentru prima data in modernizarea de tramvaie. Sistemul de franare pentru primul prototip este fabricat de firma Hanning & Kahl, lider in domeniu. Vagonul este dotat cu aer conditionat, geamuri termopan izolate fonic si scaune tapitate. Vatmanul are la dispozitie un sistem de monitoare si de camere video care ofera informatii despre pozitia calatorilor fata de vagon, dar si asupra traficului.

  

sursa www.bzi.ro

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Advertisements

Related posts

Bancile REFUZA sa afiseze comisioanele pe ecranul bancomatelor. Cati bani pierd clientii la fiecare 1.000RON scosi de pe card

Redacția

Usturoiul românesc câștigă lupta cu cel de import

Redacția

Bonurile fiscale emise în data de 13 iunie, cu o valoare de 678 lei, câștigătoare la extragerea de duminică

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site