NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Politică

Testul ieşean al PSD-ului. Cu cine votează azi? Cu Dragnea sau cu Rovana?

Filiala Iaşi va avea doi reprezentanţi la Comitetului Executiv Naţional. Cine sunt aceştia şi cu cine vor vota. O decizie la nivel de filială nu a fost luată în mod oficial, din cauza fricţiunilor interne. Ce spun însă liderii facţiunilor. Întrunirea de astăzi de la Bucureşti sunt posibile însă şi surprize mari.

PSD Iaşi va avea doar doi reprezentanţi la votul de astăzi de la Bucureşti pentru desemnarea preşedintelui interimar al partidului. Este vorba de senatorul Florin Constantinescu şi de prim-vicepreşedintele Victorel Lupu, care conduce temporar organizaţia judeţeană în absenţa preşedintelui autosuspendat Gheorghe Nichita. Potrivit lui Constantinescu, la nivelul filialei nu a existat nicio şedinţă de consultări.

Însă, surse din filială au declarat ieri că cele două voturi ar putea merge către Rovana Plumb, candidat preferat de Victor Ponta, în cazul nu se vor înregistra candidaturi-surpriză pe ultima sută de metri în cadrul Comitetului Executiv Naţional.

Contracandidatul Rovanei Plumb este Liviu Dragnea. „Tot ce pot să vă spun este că, la Biroul Permanent Naţional, m-am numărat printre cei care au fost de acord ca Rovana Plumb să preia interimatul. Acum, nu ştiu, nu am toate datele, mă voi hotărî la faţa locului”, a spus senatorul Florin Constantinescu.
 
Al doilea vot de la Iaşi va veni de la prim-vicepreşedintele Victorel Lupu. Am văzut că s-au înscris doi candidaţi. Alegerea este foarte grea. Este un preşedinte interimar confirmat de Biroul Politic Naţional şi, de cealaltă parte, este domnul Dragnea, cu care am colaborat destul de bine. Mă voi decide mâine (azi, n.r.), în funcţie de argumentele cu care se vor prezenta cei doi”, ne-a declarat aseară Victorel Lupu.

Surse social-democrate au indicat totuşi că inclusiv votul acestuia ar putea merge tot la Rovana Plumb, având în vedere apropierea lui Lupu de Nichita şi faptul că acesta din urmă este cumătrul candidatei la şefia PSD. „Cei doi candidaţi sunt pe picior de egalitate în ceea ce priveşte avantajele pentru filiala PSD din Iaşi”, a declarat ieri un lider social-democrat ieşean.
 
Chirica: „Şi Bănicioiu ar fi potrivit pentru şefia PSD”
 
Preşedintele organizaţiei municipale a PSD Iaşi, Mihai Chirica , şi-a arătat ieri o oarecare nemulţumire vizavi de faptul că nu a existat la nivelul organizaţiei judeţene o şedinţă de consultări la nivelul filialei.
 
„Eu sper să fi fost şi să nu mă fi chemat pe mine. Ar fi trebuit să existe o astfel de consultare, dar mie nu mi s-a comunicat nimic în acest sens”, a spus Chirica, în condiţiile în care relaţiile dintre acesta şi o parte din liderii filialei, inclusiv Victorel Lupu, sunt tensionate.
În schimb, Chirica a opinat că atât Rovana Plumb este potrivită pentru funcţia de preşedinte, cât şi Liviu Dragnea poate ocupa cu succes o astfel de funcţie. Însă, şeful organizaţiei municipale l-a plasat şi pe Nicolae Bănicioiu pe lista posibililor candidaţi. Cu toate acestea, soluţia lui Chirica pentru stabilitate în PSD este alta. „Din punct de vedere personal, consider că cel mai corect este ca domnul Victor Ponta să renunţe la autosuspendare şi să-şi ducă la bun sfârşit mandatul. Orice alt vot ar putea duce la crearea de tabere”, a conchis Chirica.
 
  Întrebat la rândul său cum crede că ar trebui să voteze cei doi reprezentanţi ai PSD Iaşi în CEx, vicepreşedintele Cristian Stanciu  a spus că nu era necesară o antepronunţare a acestora.
 
Fiind vorba de o chestie internă a partidului şi de interimat totodată, nu cred că este nevoie de o afirmare prealabilă a unei susţineri pentru o persoană sau alta. Am convingerea că reprezentanţii PSD în CEX vor opta pentru cea mai bună soluţie”, a precizat Stanciu.
 
În prezent, PSD este condus de către Rovana Plumb, în contextul în care aceasta este preşedinte al Consiliului Naţional, iar atribuţiile primelor două funcţii din partid, cea de preşedinte şi cea de preşedinte executiv, nu sunt exercitate de către ocupanţii acestora. Victor Ponta şi, respectiv, Liviu Dragnea s-au autosuspendat din funcţie în urma problemelor penale.

sursa www.ziaruldeiasi.ro

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

loading...
Advertisements

Related posts

Alina Gorghiu, copreședintele PNL, a elucidat misterul: vezi de ce primarul Dumitru Pantazi nu reușește să acceseze proiecte europene pentru Pașcani!

Răzvan Grecu

(P) Deputatul Petru Movilă, candidatul PMP la alegerile europarlamentare

Redacția

PNL Pașcani organizează astăzi “Ziua Pensionarului”. Tinerii din partid și-au încărcat bateriile la munte

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site