NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Politică

Cioloş: Cum să organizezi alegeri anticipate când îţi mor sute de oameni pe zi şi tu ai un guvern cu puteri limitate?

ciolos:-cum-sa-organizezi-alegeri-anticipate-cand-iti-mor-sute-de-oameni-pe-zi-si-tu-ai-un-guvern-cu-puteri-limitate?

Premierul desemnat Dacian Cioloş, liderul USR, a declarat, marţi seara, că alegerile anticipate nu reprezintă o soluţie pentru criza actuală, fiind de părere că acestea nu pot fi organizate când mor sute de oameni pe zi iar guvernul are „puteri limitate”.

Potrivit premierului desemnat, rezolvarea crizei politice poate genera ulterior soluţii şi pentru criza sanitară.

„Ceea ce facem noi acum aici este să propunem o soluţie la criza guvernamentală. Criza guvernamentală este prelungită de o lună de zile. De o lună de zile a fost depusă moţiunea de cenzură, care a fost prelungită cu diferite tertipuri administrative.

S-a tot încercat să se câştige timp şi să tot împingem cât mai încolo o clarificare privind situaţia Guvernului Cîţu. N-au făcut propuneri nici PNL, nici PSD la consultările cu preşedintele Iohannis. Acolo sunt aceste tertipuri şi acolo este prelungirea crizei.

  

Faptul că noi ne-am asumat această responsabilitate oferă o posibilitate de rezolvare a crizei şi, din păcate, e singura soluţie care a fost pusă pe masă. Niciun alt partid nu a propus deocamdată soluţii, doar ne vorbesc de alegeri anticipate, care şi ei recunosc că n-ar putea să aibă loc mai devreme de primăvară.

Cum să organizezi alegeri anticipate când îţi mor sute de oameni pe zi şi tu ai un guvern cu puteri limitate? Nu acolo e soluţia şi chiar cei care vor alegeri anticipate au oportunitatea să voteze mâine o soluţie imediată, acest Guvern pe care l-am propus. Şi avem timp să discutăm şi de alegeri anticipate după ce ne-om fi plâns morţii şi vom fi rezolvat această problemă. Asta e urgenţa astăzi – să oferim o soluţie crizei politice, ca să putem oferi apoi soluţii crizei pandemice, energetice care ne aşteaptă la colţ”, a spus Dacian Cioloş, la Parlament.

Premierul interimar, Florin Cîțu, a afirmat, marți dimineață, că nu exclude varianta alegerilor anticipate și că PNL arată deschidere către USR: „Ce a fost în trecut a fost în trecut”. Însă președintele PNL a spus că parlamentarii liberali nu vor vota guvernul USR propus de premierul desemnat Dacian Cioloș.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a reafirmat, marți seară, că social-democraţii susţin organizarea unor alegeri anticipate parlamentare şi a menţionat că în cazul în care acestea s-ar desfăşura, listele de candidaţi ai partidului ar rămâne nemodificate.

digi24

Advertisements

Related posts

PNL organizează meditații pentru candidații la BAC!

Răzvan Grecu

Autoritatea Electorală Permanentă a stabilit numărul de alegători din județul Iași. La Pașcani, pe liste au fost trecute 36.260 persoane, iar la Târgu-Frumos 11.782 alegători

Redacția

PNL Paşcani şi-a ales preşedintele! Marius Pintilie a obţinut un nou mandat

Ema Roman
Încarcă...