RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Ședință tensionată la Valea Seacă: Consilierii opoziției mai preocupați de filmarea ședințelor, decât să muncească în folosul celor care i-au ales (VIDEO)

Continuă tensiunile în legislativul local din Valea Seacă. Ședința Consiliului Local programată ieri a fost la un pas de a nu se desfășura, întrucât unii consilieri locali ar fi dorit să filmeze ședința, dar ceilalți s-au opus. 

Doi dintre consilierii locali au lăsat la o parte proiectele propuse în interesele comunității și s-au apucat să filmeze. Situația s-a calmat după ce președintele de ședință a sunat la 112 și a solicitat prezența unui echipaj de la Poliție.

Cei doi consilieri care au dorit să filmeze ședința cu camerele care le aveau asupra lor sunt Cristi Ungureanu și Mihai Onu. La vederea camerelor, un consilier PSD le-a cerut acestora să renunțe la a filma și să se concentreze pe proiectele de pe masă. Acesta a început să le reproșeze că blochează activitatea legislativului, mai ales că în urmă cu aproximativ două săptămâni de zile o ședință a fost suspendată din același motiv. Atunci bugetul de venituri și cheltuieli al comunei nu a fost aprobat.

  

FĂ O NOMINALIZARE PENTRU GALA ACTUALITATEA TV 2015

{module FĂ O NOMINALIZARE PENTRU Gala Actualitatea TV 2015}

Cei în cauză nu au părut deloc deranjați de criticile colegilor, continuându-și demersul. Președintele de ședință a încercat verbal să îi facă pe cei doi să renunțe, dar nu a avut sorți de izbândă. Așa că a chemat Poliția. Mădălin Țăranu, purtătorul de cuvânt al IPJ Iași a susținut că oamenii legii nu au fost nevoiți să aplice sancțiuni și că cei nedreptățiți pot depune plângere.

Același președinte de ședință a supus la vot consilierii dacă sunt de acord să fie filmați de cei doi colegi. Votul a fost împotrivă, iar cei doi au fost invitați să renunțe la camere.

Precizăm faptul că legislativul local din Valea Seacă este de foarte multă vreme locul unor aprige dispute verbale, generate de opozanții primarului. Au fost situații în care unii aleși locali au fost loviți, pentru faptul că nu votează împotriva actualului primar. Este cazul fostului consilier PP DD, Ioan Potolincă, care a susținut că a fost bătut de Cristi Ungureanu.

Pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local de ieri s-au aflat proiecte de hotărâre importante, cum ar fi bugetul de venituri și cheltuieli, rapoartele de activitate ale primarului și viceprimarului, precum și alocarea unor sume pentru o serie de obiective. 

{youtube}https://www.youtube.com/watch?v=y7VBCjjQAlg&feature=youtu.be{/youtube}

Citește și {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Consilierii locali puşi în situaţia de a aproba investiţiile făcute de ApaVital în 2014

Răzvan Grecu

Cooperativa munca în zadar! Scuarul de pe “Moldovei” nu va mai fi desființat!

Marius Parteni

Imagini foto de la ședința unde pășcănenii așteaptă în spatele consilierilor votul împotriva ApaVital

Marius Parteni
Încarcă...