NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Livia fetița, rămasă fără mamă, care are nevoie de transplat:”Vreau să mă fac doctoriță să pot ajuta oamenii”. Teo, fratele ei, vrea să ajungă avocat. Ajută-i să își îndeplinească visele! (VIDEO)


Cei doi frați din suburbia Sodomeni care au trecut prin momente grele, luptă pentru a merge mai departe. Credința, vârsta inocentă a copilăriei, lumea care nu-i părăsește și încrederea că mama lor de Sus îi veghează ajută aceste două suflete să izbăvească.

 

  

În urmă cu o săptămână făceam cunoscut cazul copiilor rămași fără mamă, iar astăzi am avut ocazia să cunoaștem mai îndeaproape cele două suflete. Sunt ca două păsări phoenix, modele de urmat. Liviei și lui Teo Coțcariu soarta nu le-a oferit multe momente frumoase, ci doar încercări pe care le-au depășit împreună cu mama lor. Acum există un gol în viața lor și deși sunt încă în perioada de negare a pierderii persoanei dragi, ei tresar la fiecare „semn dat de ea”.

O echipă Actualitatea Tv a mers astăzi la școala Gimnazială Sodomeni pentru a sta de vorbă cu cei doi într-un alt cadru. Așa am aflat că tatăl vitreg încearcă să substituie absența mamei. Îi duce la școală și-i aduce acasă pe cei doi, de când cu tragedia care i-a lovit. Tot el ne-a relatat cât de greu este totul acum, cât de singur se simte, dar totuși determinat să lupte pentru a-i păstra împreună atât pe cei doi frați cât și fetița pe care acesta o are dintr-o altă căsătorie.Încercăm să ne fie mai bine în viitor fiindcă acum este mai greu, dar cu ajutorul credinței sperăm să fie bine. Sper să existe oameni cu suflet care să o ajute pe Livia să facă autotransplantul fiindcă pentru asta a luptat și mama ei, iar eu i-am promis ei că nu îi voi lăsa niciodată„, ne-a declarat Ovidiu Archire, tatăl micuței Livia.

Vizibil curioși de existența unei camere de filmat în instituția de învâțământ, la început cei trei frățiori se fereau, dar de îndată ce le-am povestit că scopul nostru este doar de a discuta cu ei, să aflăm ce vor să se facă atunci când vor crește mari, am reușit să smulgem câteva opinii. Nu ne-a mirat deloc să auzim din gurile lor că meseriile către care se îndreaptă sunt legate de a ajuta oamenii.

FĂ O NOMINALIZARE PENTRU GALA ACTUALITATEA TV 2015
{module FĂ O NOMINALIZARE PENTRU Gala Actualitatea TV 2015}

Livia se visează medic pe elicopter, Teo un avocat indulgent cu oamenii, iar Andreea, surioara vitregă se vrea un învățător exact ca învățătoarea ei.

„Am văzut la Sfânta Maria în Iași, la Spitalul de Copiii un elicopter și vreau să mă fac doctoriță ca să pot ajuta oamenii, ne-a declarat Livia Coțcariu. „Aș vrea să mă fac avocat ca să pot ajuta oameni … mulți”, ne-a adăugat ferm Teo Coțcariu.

Eu mă voi face învățătoare când voi fi mare„, ne-a spus Andreea Archire.

Cazul dramatic prin care au trecut micuții a sensibilizat foarte mulți oameni care au sunat pentru a ajuta această familie. Încă de săptămâna trecută directoarea de la Școala Gimnazială Sodomeni a fost sunată din diferite zone ale țării de oameni care și-au manifesta dorința de a ajuta.

În același timp campania de ajutorare a micuței Livia prinde contur pe mai multe planuri. De curând, un profesor de la Liceul Teoretic Miron Costin a discutat problema în Cadrul Consiliului Profesoral, iar cadrele didactice s-au declarat dispuse să ajute.

Eu fiind responsabil Strategia Națională de  Acțiuni Comunitare pe școală am hotărât ieri în Consiliul Profesoral să facem această campanie pe o perioadă de câteva luni. La noi în școală sunt foarte mulți elevi și voi face tot posibilul să adunăm. Vom face tabel și vor semna toți ca să nu existe probleme. Sunt mulți oameni săritori și sper să fie bine„, ne-a declarat Carmen Pasat, profesor responsabil SNAC Miron Costin Pașcani.

Reamintim faptul că micuța Livia, în urma vaccinării din clasa I a fost descoperită cu ganglioni la nivelul gâtului, iar în urma investigațiilor a fost diagnosticată cu hodgkin scleroză nodulară de gradul II. Fetița are nevoie de un autotransplant de celule stem periferice, conform ultimelor analize din luna decembrie a anului trecut, iar suma unei astfel de operații se ridică undeva la 30.000 Euro. În cazul micuței, medicii au recomandat consult la Institutul Clinic Fundeni în vederea efectuării autotransplantului de celule stem periferice.

De asemenea, cadrele didactice de la Școala Gimnazială Sodoemni au strâns o sumă de bani și foarte mulți oameni continuă să sune pentru a cere contul unde să facă donații. Contul va fi deschis pe numele fetiței, iar administrator la cont va fi un adult. El urmează să fie făcut public în perioada următoare.

Toți cei interesați să ajute acești copilași pot lua legătura cu directorul Școlii Gimnaziale Sodomeni, la numărul de telefon 0786.056.176, Geanina Isticioaia.

{youtube}https://www.youtube.com/watch?v=Y-V74lGUD7Y&feature=youtu.be{/youtube}

 

 

Citește și {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Artiștii cer să fie introduși în schema de ajutor pentru sectorul cultural

Redacția

Atenţie! Variaţiile de temperatură pot duce la îmbolnăviri

Redacția

Președintele Asociației ”Făclia” cere sprijin pentru organizarea ”Cupei Pensionarilor la Pescuit”

Oana Cordoneanu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site