NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

SCANDALOS: Primarul Dumitru Pantazi susține că nu știe cine sunt funcționarii vinovați de prescrierea datoriei de 2,7 milioane de lei a AgroComplex Lunca Pașcani către Primărie! Legea îl obligă să-i dea pe mâna justiției pentru recuperarea prejudiciului!

Poaspăt scăpat de datoria de 2,7 milioande de lei pe care firma sa o avea către Primărie, primarul Dumitru Pantazi uită de îndatoririle sale de primar și anume să acționeze în justiție funcționarii ce au cauzat acest prejudiciu uriaș bugetului local.

După ce ieri judecătorii de la Curtea de Apel Iași au hotărât definitiv că datoria AgroComplex Lunca Pașcani către Primărie nu mai poate fi recuperată din cauza intervenției prescripției, astăzi primarul Dumitru Pantazi s-a arătat complet dezinteresat de acționarea în justiție a funcționarilor vinovați de acest prejudiciu.

Mai exact, edilul șef a răspuns reporterilor Actualitatea TV că nu a făcut niciun demers pentru identificarea funcționarilor ce au permis prescripția dreptului la acțiune pentru recuperarea datoriei AgroComplex Lunca Pașcani deoarece dosarul nu a ajuns încă la el și nu îl cunoaște. Asta deși, acesta a avut dublă calitate în acest dosar și de reclamant și de reclamat.

  

Recuperarea prejudiciului de la funcționarii care au uitat să-și facă treaba în cazul AgroComplex Lunca Pașcani se poate face în conformitate cu prevederile art. 254 din Codul Muncii, iar răspunderea penală a funcționarilor se poate atrage în baza articolelor 297 și 298 din Codul Penal, pentru infracțiunile de neglijență și abuz în serviciu.

Menționăm că, din actele puse la dispoziție de municipalitate reiese că fostul șef al Serviciului de Taxe și Impozite Locale, Mihai Bodoașcă avea datoria de a urmări și încasa debitele perosanelor fizice și juridice către municipalitate. Din informațiile noastre, acesta împreună cu colegii săi au instituit în contabilitatea Primăriei datoria AgroComplex Lunca Pașcani abia în luna septembrie a anului 2007, deși aceasta provenea din anul 2002.

Mai mult, Bodoașcă a omis să pună în aplicare o adresă formulată de secretarul UAT Pașcani prin care trebuia să repună debitul AgroComplex Lunca Pașcani în evidențele contabile ale municipiului după ce hotărârea de Consiliu Local ce le ștergea fusese suspendată și a permis astfel intervenția prescripției.

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Pantazi mai important ca Orban! A primit doar avertisment pentru că nu a purtat mască la dezbaterea pe tema investițiilor în rețelele de apă

Răzvan Grecu

Stradă închisă circulației rutiere vineri, 20 iulie

Redacția

Proiectul privind delegarea serviciului de iluminat public a fost adoptat ilegal!

Răzvan Grecu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site