NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Cenzura continuă: Primarul Dumitru Pantazi ține blocat pe biroul său un set de documente, care privesc afacerile familiei sale, solicitate de NewsPascani.com! (DOC)

 O solicitarea de acces la documente publice este blocată de primarul Dumitru Pantazi, deși funcționarii publici susțin că documentația era gata pentru a fi transmisă presei încă de pe 31 mai.

 NewsPascani.com a solicitat încă de la începutul lunii martie, prin intermediul poștei electronice, în baza Legii 544/2001, mai multe date cu privire la concesiunile pe care firmele familiei primarului Dumitru Pantazi le are în derulare și sumele pe care acestea le achită la bugetul local.

  

În primă fază, după transmiterea solictării, am fost informați că e-mailul transmis nu a fost găsit. Mai apoi, după ce solicitarea a fost transmisă prin fax, am fost informați că în momentul recepționării faxului aparatul a rămas fără hârtie.

Cea de a treia încercare de a înregistra cererea a fost făcută tot prin e-mail prin confirmare telefonică. Ca-n povești, această ultimă încercare a fost norocoasă, solicitarea noastră a fost recepționată și înregistrată pe 1 aprilie, la 20 de zile de la prima încercare.

Legea 544/2001 prevede că autoritățile publice au obligația de a răspunde în maxim 10 zile de la înregistrarea solicitării. În mod extraordinar, dacă volumul de muncă este prea mare, termenul se prelungește la 30 de zile, cu notificarea prealabilă a solicitantului.

La Pașcani însă prevederile acestei legi sunt însă ignorate. După 70 de zile primarul municipiului Pașcani, Dumitru Pantazi, nu a reușit să transmită documentele solicitate. Asta deși, funcționarii publici susțin că și-a făcut datoria și au transmis documentele solicitate către primarul Dumitru Pantazi, cel care trebuie să pună ultima semnătură pe adresa de înaintare a documentelor. Chiar dacă întreaga documentație este la el pe birou, încă din 31 mai, primarul Dumitru Pantazi nu a reușit până astăzi, 11 iunie să o semneze și să  o transmită prin e-mail către NewsPascani.com

Iată ce am solicitat încă din 11 martie:

Vă rog să ne comunicați în copie următoarele documente ce au stat la baza amenajării căii de acces a spațiului comercial, din strada Ștefan cel Mare și Sfânt, Bl. F3, în care funcționează o farmacie:

Documentație licitiație publică vânzare spațiu comercial, menționat la adresa de mai sus, de către Primăria municipiului Pașcani sau RAGCL Pașcani;

Contract vânzare-cumpărare spațiu;

Certificat urbanism edificare scări acces;

Autorizație de construire edificare scări acces;

Contract de concesionare domeniu public pentru edificare scări acces:

Vă rog să ne comunicați în copie următoarele documente ce au stat la baza amenajării căii de acces și a totemului metalic al spațiului comercial, din strada Moldovei bl. T8:

    Certificat urbanism edificare scări acces;

   Autorizație de construire edificare scări acces;

   Contract de concesionare domeniu public pentru edificare scări acces;

      3. Vă rog să ne comunicați în copie următoarele documente ce au stat la baza amenajării unui chioșc al companiei Agrocomplex Lunca Pașcani SA, pe domeniul public în strada Moldovei:

Toate contractele de închiriere de la data primei amplasări și toate documentele în baza în care acestea au fost semnate (ex. licitație publică, negociere direct, etc)

      4. Vă rog să ne comunicați în copie următoarele documente ce au stat la baza amenajării căii de acces a spațiului comercial, din strada Eugen Stamate bl. D2:

   Certificat urbanism edificare scări acces;

   Autorizație de construire edificare scări acces;

   Contract de concesiunare domeniu public pentru edificare scări acces.

5.  Având în vedere prevederile HCL 42/2013, vă solicităm să ne comunicați care este suma totală pe care municipalitatea ar fi trebuit să o încaseze de la societățile comerciale/ persoanele fizice, pentru ocuparea domeniului public în perioada 1 ianuarie 2014- 1martie 2016! Ținând cont că prescripția dreptului la acțiune pentru recuperarea acestor sume intervin la trei ani, vă rugăm să ne comunicați ce demersuri ați făcut pentru a trage la răspundere pe cei care au permis intervenția prescripției și au prejudiciat astfel bugetul local.

6.  Vă rog să ne comunicați în copie următoarele documente ce au fost întocmite în vederea punerii în aplicare a HCL 152 din 28.09.2007:

– Contractul de concesiune;

– Sumele achitate anual în baza acestui contract;

– HCL Pașcani privind renunțarea la concesiune, în cazul în care aceasta există;

– Orice document prin care municipiul Pașcani a decis rezilierea contractului de concesiune izvorât din HCL 152 din 28.09.2007;

DOCUMENT

Advertisements

Related posts

Verificări la Colegiul ”Unirea” pentru punerea în funcțiune a centralei termice!

Marius Parteni

Raportul Curții de Conturi la vedere: Asta cer aleșii din PNL!

Marius Parteni

Haos la R.A.G.C.L.: Regia apare în evidențele de la Registrul Comerțului reprezentată de vechiul CA! Actualul manager are probleme din cauza unei firme la care era unic acționar! (DOC)

Răzvan Grecu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site