NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

PROGNOZA METEO. Val de căldură în zilele ce urmează: Temperaturile vor depăşi 30 de grade

Schimbări radicale ale vremii. Meteorologii anunţă primele temperaturi tropicale: la jumătatea săptămânii, vom avea parte chiar de 33 de grade în termometre. Sunt însă şi veşti proate. După valul de căldură, vom fi loviţi de ploi torenţiale, vijelii şi chiar grindină.

Potrivit meteorologilor, vremea se încălzeşte de la o zi la alta.

LUNI. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 15 grade în Maramureş şi 28 de grade în extremitatea de sud-vest tarii. Cerul va fi temporar noros şi, mai ales pe parcursul zilei, vor fi averse, posibil însoţite de descărcări electrice, local în zonele montane şi în regiunile nordice, pe arii restrânse în centru şi in nord-est şi doar izolat în restul teritoriului. Vântul va sufla cel mult moderat.

MARŢI. Temperaturile continua sa creasca si vremea va deveni caldă, chiar deosebit de caldă în regiunile sud-vestice, unde se vor înregistra maxime termice de până la 30 de grade, plecând de la 16 grade în deltă şi pe litoral. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare peste zil cand se vor cadea averse, în general slabe cantitativ asociate cu descărcări electrice, local în zonele montane, pe arii restrânse în centru, nord şi nord-est şi izolat în restul teritoriului. Vântul va avea intensificări la munte şi în Dobrogea.

MIERCURI. Temperaturile mai cresc si drept urmare vom avea o vreme deosebit de caldă pentru prima decadă a lunii mai în cea mai mare parte a ţării. În cursul zilei ne vom bucura si de o vreme frumoasă, cu cer variabil şi doar pe arii restrânse vor fi ploi de scurtă durată, în special în zonele de munte. Seara şi noaptea instabilitatea atmosferică se va accentua în jumătatea nordică, local vor fi averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului, posibil cu aspect de vijelie. Vor fi condiţii de grindină, iar izolat cantităţile de apă vor fi importante. În restul teritoriului, astfel de fenomene se vor semnala izolat spre dimineaa. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 16…17 grade pel itoral şi 32..33 de grade in Banat.

JOI. Vremea va fi în general instabilă şi se va răci faţă de zilele precedente, astfel că valorile termice se vor apropia de normalul perioadei, adica de la 18 la 26 grade. Cerul va fi temporar incarcat de nori şi vor fi averse şi descărcări electrice, local în centrul, estul şi sudul ţării, iar în prima parte a intervalului, pe arii mai restrânse şi în rest. Vântul va sufla cu intensificari în majoritatea zonelor, dar va avea rabufniri şi în timpul ploilor. Se menţin condiţiile de grindină şi pentru cantităţi de apă mai însemnate.

De VINERI pana la finalul saptamanii, regimul termic va fi apropiat de mediile climatologice ale acestei perioade. Probabilitatea de apariţie a fenomenelor asociate instabilităţii atmosferice va fi mai ridicată lvineri in regiunile estice şi sud-estice, iar spre sfârşitul intervalului cu precădere în zonele montane şi în jumătatea de vest.

sursa ziaruldeiasi.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Advertisements

Related posts

Școală din Paşcani la un pas de a fi închisă! 25 de elevi ar putea face naveta de la începutul anului şcolar

Ema Roman

Furnizarea apei potabile va fi întreruptă în orașul Tg. Frumos

Redacția

Pantazi a venit cu “sabia” în faţa ziariştilor: “Am crezut că am introdus sabia în teacă, nu dezgropăm morții și nu umblăm prin arhivă să vedem ce au făcut pe aici, colegii liberali, dar văd că mă obligă”

Răzvan Grecu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site