NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Ce drumuri judeţene se repară în perioada următoare

Ultimele drumuri afectate de ploile de anul trecut şi-au găsit firmele care să le repare.Tehnoforest SRL şi Eky-Sam SRL şi-au adjudecat lucrările de reabilitare a 11 tronsoane de drumuri judeţene.

Astfel, contra sumei de 401.300 lei, Tehnoforest va readuce la starea iniţială tronsoane din DJ 208G Oboroceni – Heleşteni – Movileni, DJ 208O Ciohorăni – Cozmeşti, DJ 208L Brăteşti – Mirosloveşti, DJ 281 Sticlăria – Sireţel, DJ 281A Hârlău – Deleni, DJ 208F Heci – Tătăruşi şi 207A Storneşti, pe o lungime totală de 14,22 km. Un al doilea lot de lucrări a fost adjudecat de Eky-Sam SRL, contra sumei de 432.900 lei. Societatea va reface 8,3 km din DJ 280 Zece Prăjini – Dagâţa, DJ 246 Tufeştii de Sus – Bodeşti – Scânteia, DJ 248E Alexeşti, DJ 248B Bâcu – Frenciugi, DJ 246 Cuza Vodă şi DJ 244D Ciorteşti.

“O bună parte din lucrările de remediere a drumurilor au fost făcute încă de anul trecut, pe banii noştri. Aici a fost vorba de 842.000 de lei rămaşi din 2014 şi care au putut fi reportaţi pe acest an. Am fi vrut să facem lucrări mai ample, pentru că bani au fost, dar conform legii, putem doar să aducem la starea iniţială drumul, nu să-l îmbunătăţim. Am avut un tronson de drum acoperit cu balast. A trebuit ca la reparaţii să-l scoatem la licitaţie tot cu balast, deşi piatra spartă ar fi fost mai indicată. Prin folosirea pietrei sparte însă, am fi schimbat gradul de viabilitate a drumului şi ieşeam din cadrul legal”, a declarat şeful Direcţiei Judeţene de Administrare a Drumurilor şi Podurilor (DJADP), Daniel Minciună.
 

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Advertisements

Related posts

Primarul din Hălăucești răspunde cu propriul salariu pentru că și-a angajat soția cu banii instituției. Rămâne și fără funcție în câteva luni

Redacția

O. Vasilescu: Indemnizațiile plafonate ”undeva între 5.000 și 10.000 lei”

Redacția

Războiul redevenței la final. Judecătorii vor lua decizia peste două săptămâni!

Răzvan Grecu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site