NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Președinții secțiilor de votare și locțiitorii lor au fost înstruiți astăzi la Pașcani

Sute de viitori preşedinţi de secţii de votare şi locţiitori ai acestora au aflat toate detaliile despre alegerile europarlamentare din 25 mai, la Casa de Cultură din Pașcani, unde a avut loc irea acestora. Aici, au fost prezente peste 200 de persoane din orașele Pașcani, Târgu Frumos și Hârlău cât și din comunele arondate acestor orașe.

 

 Este primul scrutin pentru Parlamentul European pentru care Autoritatea Electorală Permanentă a organizat cursuri de instruire. Cea care s-a ocupat de instruirea lor a fost Președintele Biroului Județean Iași, magistratul Oana Lăcustă ajutată și de reprezenanți ai Poliției Române cât și ai Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență.

  

Marea diferenţă între alegerile din 25 mai şi celelalte scrutine este faptul că la europarlamentare românii pot vota în orice localitate. De asemenea, cetăţenii străini care au domiciliul sau reşedinţa în România pot opta să voteze în ţara noastră, chiar dacă nu au cetăţenie română. Pentru asta, trebuie să se înregistreze pe listele speciale.
Toate aceste situaţii le-au fost prezentate participanţilor la prima instruire organizată înaintea alegerilor europarlamentare.

Aleşi prin tragere la sorţi, preşedinţii vor primi câte 85 de lei pe zi, timp de cinci zile, şi 10 lei pentru hrană în ziua alegerilor.

Citește și {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Tinerii care împlinesc 18 ani până la 1 iulie vor putea călători gratuit prin Europa

Redacția

Drum distrus după fiecare ploaie la Gâștești. Oamenii cer ajutor pentru săparea șanțurilor

Marius Parteni

Zona Moldovei, campioană europeană la migrație în ultimii ani

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site