NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Monden

Ponturi sigure la pariuri pe meciuri aranjate: Chiar există așa ceva?

ate ca cei care nu fac parte din fenomenul fotbalistic să aibă această curiozitate: există meciuri aranjate? Cine a lucrat vreodată într-un club de fotbal cunoaște răspunsul: Ohoo! În traducere: se fac blaturi fără număr de la Liga a 4-a la Liga I.

 

Un angajat al unei case de pariuri, tipster profesionist sub pseudonim, îmi spunea că, din informațiile lui, 80% din fotbaliștii din ligile inferioare pariază. Se referea la ligile 2 și 3, care sunt listate în ofertele agențiilor de pariuri de la noi. În ciuda faptului că are foarte multe conexiuni pe la diverse echipe, nu a aflat niciodată de un blat ca să se îmbogățească pariind pe el.

Două categorii de meciuri trucate

Sunt două categorii principale de meciuri trucate: 1. Cele făcute de fotbaliști influențați de persoane care dispun de mulți bani și care au o adevărată rețea prin care pariază simultan chiar și la câteva sute de agenții din întreaga lume; 2. Cele ordonate de conducerile cluburilor pentru „ajustarea” clasamentului, așa cum se întâmpla pe vremea „Cooperativei”.

Oricare ar fi rațiunea pentru care este trucat un meci, un lucru este cert: informația este strict confidențială între participanții la „combinație”. Sigur nu ajunge la urechile celor care se laudă pe Internet că au ponturi sigure la pariuri pe meciuri aranjate. Sunt unii care dau săptămânal câte un astfel de „pont”. Dacă ar fi fost așa ușor să se afle despre aranjamente, închisorile ar fi fost pline de blatiști.    

Doar două cazuri rezolvate într-o mare de blaturi

Gândește-te că în România sunt doar două cazuri rezolvate în ultimii ani de Comisia de Integritate a FRF, concretizate cu pedepse dictate de comisia de disciplină: cazul Gloria Buzău și cazul Alexandru Bălțoi. Reamintesc contextul: 80% din jucătorii din ligile inferioare pariază.

Ce concluzie tragem: este un mare mincinos cine susține că are informații despre aranjamente și este dispus să îți vândă aceste informații pe numai câteva sute de euro, sau poate pe mai puțin. Ca să atragă și mai mulți naivi, acești indivizi se aruncă la ponturi cu cote peste 20.00 pentru pariuri de tip pauză/final. Acestea sunt cele mai căutate cote de cei care parcă imploră să fie păcăliți, având iluzia că se pot îmbogăți peste noapte din pariuri.  

Acest tip de pont este din start lipsit de credibilitate dintr-o logică foarte simplă: pentru un astfel de blat, este nevoie de implicarea unui număr mare de jucători din ambele echipe, ceea ce e extrem de greu de realizat. Tocmai pentru a limita riscurile ca ilegalitatea să fie depistată de autorități, un blat se face cu doar câțiva jucători. Maxim trei, de obicei fundași și portari care pot gafa decisiv pentru ca meciul să se termine fie cu număr mare de goluri, fie cu diferență mare de scor în favoarea uneia dintre echipe, fie cu eliminări.

Dovezile sunt contrafăcute

æææ

Dacă cineva chiar ar avea informații despre un aranjament pe o cotă mai mare de 10.00, de ce ar împărtăși-o cu altcineva? De ce nu ar paria la mai multe agenții stradale ca să își înmulțească banii de zece ori, fără să ducă muncă de convingere pe Internet? Aceste întrebări nu pot avea răspunsuri de care să justifice existența vânzătorilor de „ponturi sigure”.

Cineva poate exclama: am văzut o poză cu un bilet câștigător de ieri! Alt credul poate spune că a văzut un clip video în care „tipsterul” ridica o sumă mare de la o agenție de pariuri. Ei bine, biletele sunt contrafăcute, iar individul nu ridică banii dintr-o agenție de pariuri, ci dintr-o încăpere amenajată astfel încât să semene cu o astfel de agenție. 

Cel mai sigur este să te inspiri din ponturi la pariuri de la specialișticare nu cer niciun ban pentru serviciile lor. Pronosticurile acestora sunt găzduite de site-uri serioase, care afișează și clasamente reale ale tipsterilor, bazate pe pariurile câștigătoare/necâștigătoare din ultima perioadă sau de la începerea colaborării cu specialistul.

Advertisements

Related posts

Temperaturile vor exploda în acest weekend. Unde vă puteți răcori?

Irina Gherasim

Cu cât se vinde pe internet celebrul peşte din sticlă din comunism

Redacția

Pășcăneanca Ramona Suliţă, pe locul al cincilea în finala “Belgium’s Got Talent” (VIDEO)

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site