NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Monden

Vrei să te odihnești mai bine în anotimpul rece? Află de ce are nevoie dormitorul tău!

Temperaturile scăzute și orele mai puține de lumină naturală din cursul unei zile creează o atmosferă unică de iarnă, dar nu pe placul tuturor. De aceea, multe persoane se confruntă în această perioadă cu stări de oboseală, apatie, depresie și chiar insomnie.

Dacă și tu ești afectat de sezonul rece, trebuie să îți transformi casa într-un adevărat refugiu, iar dintre toate camerele, dormitorul este cea în care trebuie să ai cea mai mare senzație de relaxare și căldură. Crearea unui sanctuar al somnului liniștit ține de detalii, pornind de la salteaua pe care dormi, până la culoarea pereților.

Iată cum îți poți aranja dormitorul pentru anotimpul de iarnă, astfel încât să te bucuri de un somn odihnitor:

Redu expunerea la lumina artificială

Advertisements
  

Melatonina este un hormon produs de organism pentru a regla somnul, ale cărui niveluri sunt influențate de expunerea la lumină, atât cea naturală, cât și cea artificială. Aceasta din urmă este utilizată mai mult pe timpul iernii, din cauza faptului că sunt mai scurte zilele, iar oamenii stau în fața televizoarelor, calculatoarelor și a altor aparate electronice care emit o lumină albastră, dăunătoare ochilor și de natură să îngreuneze producerea melatoninei. Prin urmare, este recomandat să reduci expunerea la ecranele acestor dispozitive cu cel puțin o oră înainte de culcare și să stingi luminile din dormitor cu mult timp înainte de a încerca să adormi.

Schimbă culoarea pereților

Știai că culorile îți pot afecta calitatea somnului? Studiile arată că nuanțele aprinse, cum sunt roșul sau galbenul, au un efect energizant, pe când albastrul rece sau verdele creează o atmosferă liniștită și relaxantă. Așadar, profită de beneficiile psihologice și încorporează astfel de tonuri în designul dormitorului tău. Dacă vopsirea pereților și se pare o muncă prea dificilă, poți opta pentru accente, cum ar fi draperiile sau covorul, în nuanțe naturale și odihnitoare.

Fă-ți patul cât mai confortabil

Pentru a te bucura de un somn confortabil, ai nevoie de cearceafuri, pilote și perne de calitate, iar materialul din care sunt confecționate trebuie să respire, să elimine umezeala și să îți țină de cald în nopțile friguroase. Cea mai apreciată țesătură este bumbacul, dar dacă îți dorești ceva mai deosebit, vezi aici lenjeriile de pat satinate, care îți vor da o stare de bine imediat ce te așezi pe pat.

Aprinde o lumânare parfumată

Mirosurile, asemenea culorilor, au capacitatea de a influența starea emoțională a unei persoane. Prin urmare, secretul unui somn bun pe timpul iernii este să găsești parfumul preferat de sezon și să îl integrezi în rutina dinainte de culcare sub formă de lumânări, uleiuri esențiale sau alte produse parfumate, cele cu aromă de lavandă fiind cele mai bune pentru îmbunătățirea calității somnului.

Advertisements

În concluzie, anotimpul rece poate avea efecte neplăcute asupra organismului, dar, din fericire, există modalități prin care te poți asigura că vei avea un somn liniștit și odihnitor. Dacă îți transformi dormitorul într-un refugiu confortabil și relaxant și ai grijă să eviți seara lumina ecranelor, vei dormi mult mai bine, iar starea de spirit ți se va îmbunătăți.

Sursa foto: pexels.com

Advertisements
Advertisements

Related posts

Ștefan Ionescu pleacă de la NewsPascani.com. De luni este redactorul șef al cotidianului băcăuan Deșteptarea!

Redacția

Cea MAI SCUMPĂ ȘAMPANIE din lume a fost „SPARTĂ” într-un club de fițe din Mamaia! Te IA AMEȚEALA când afli CÂT COSTĂ

Redacția

Tipuri de perne personalizate pe care le poti oferi cadou

Redacția
Încarcă...