NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Peste 2.500 de pensionari din judet, cu pensiile majorate

Potrivit datelor furnizate de către reprezentanţii Casei Judeţene de Pensii (CJP) Iaşi, luna trecută mii de persoane şi-au primit pensiile majorate.

 

Pentru fiecare an de muncă în condiţii deosebite, efectuat după data de 1 aprilie 2001, ieşenii care s-au pensionat înainte de 1 ianuarie 2011, sunt îndreptăţiţi să primească pensii majorate de la 1 ianuarie 2013, drepturi care se vor plăti însă din luna februarie a.c.

  

Purtătorul de cuvânt al CJP Iaşi a precizat că aceşti pensionari beneficiază de majorarea punctajelor lunare realizate în perioadele respective, cu 25% pentru fiecare an de condiţii deosebite de muncă. Conform situaţiei detaliate de reprezentanţii CJP Iaşi, în capitala Moldovei sunt mai bine de 2.500 de astfel de cazuri, care, în februarie, şi-au luat pensiile mărite, inclusiv cu majorările cuvenite pentru luna ianuarie.

„În judeţul Iaşi avem 2.550 de cazuri care intră la majorarea punctajului pentru stagiul realizat în condiţii deosebite de muncă. În cazurile care s-au încadrat la această modificare, de majorare a punctajului, se impune şi avizul Inspectoratului Teritorial de Muncă pentru perioadele în care s-a muncit în condiţii deosebite“, a declarat Isabela Grigorovschi, purtător de cuvânt al Casei Judeţene de Pensii Iaşi.

Aceste plusuri apar datorită modificării legii pensiilor, care prevedea, până acum, doar majorările acordate pensionarilor care au muncit în locuri încadrate în grupele I şi II de muncă şi ale căror drepturi au fost stabilite potrivit legislaţiei anterioare datei de 1 aprilie 2001. Printre pensionarii care au beneficiat de aceste majorări se numără foşti angajaţi ai Fortus, Antibiotice, Metalurgica şi nu numai.

sursa flacara iasului

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

 

Advertisements

Related posts

Masuri radicale luate de autoritati. Ce se va intampla cu elevii care aduna prea multe absente

Redacția

Scandal între doi soți din suburbia Blăgești

Marius Parteni

Canalizare înfundată la blocul V10. Un bătrânel s-a apucat de treabă, sătul de condițiile mizere

Marius Parteni

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site