NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Oraș în beznă: Treceri de pietoni slab iluminate, păşcănenii sunt în pericol

În ultimii doi ani a crescut numărul persoanelor accidentate pe trecerile de pietoni din municipiul Pașcani, însă reprezentanții municipalității nu pun în aplicare măsurile promise. Din acest punct de vedere municipiul nostru este în continuare un oraș în beznă.

 

 

  

După doi ani de zile, în care pe trecerile de pietoni din municipiu Pașcani au avut loc mai multe accidente rutiere soldate și cu pierderi omenești, în continuare oamenii sunt în pericol chiar şi când traversează pe zebră. Singurul lucru care mai salvează pe alocuri situaţia, iluminatul festiv care mai oferă puțină vizibilitate atât pentru pietoni cât și pentru șoferi. Asta doar  pe periada sărbătorilor de iarnă.

Din păcate, în lipsa unui iluminat corespunzător la trecerile de pietoni, oamenii își riscă viața zilnic pe timp de seară.

Reprezentanţii Primăriei spun că lucrează la un proiect de modernizare a iluminatului pe  17 străzi din municipiu. Cu toate acestea, până când investiţia va deveni realitate, oraşul rămâne în beznă, iar cetăţenii sunt în pericol.

“Astăzi la Primăria municipiului Pașcani au revenit cei de la firma cu care noi în urmă cu câteva săptămâni am făcut un tur de oraș pentru modernizarea iluminatului stradal, ei au mai solicitat o serie de date și de documente pentru a finaliza studiul pe care ni-l vor transmite în maximum două săptămâni. 17 străzi din municipiu sunt prinse în acest studiu. Urmează a se stabili indicatorii tehnico-economici și apoi se va întocmi un proiect de hotărâre pentru a moderniza anul viitor iluminatul public stradal din municipiul Pașcani”, ne-a declarat Cristian Menegon, purtător cuvânt Primăria Pașcani.

Iluminatul din Paşcani este o problemă veche sesizată de întreaga comunitate. În acest context, anul trecut, compania Rompak a sponsorizat Primăria cu 15 lămpi cu led spre a fi montate în zonele neiluminate din municipiu.  

 

 

Advertisements

Related posts

Primarul Dumitru Pantazi a cedat nervos la întrebările legate de spital

Răzvan Grecu

Primarul Dumitru Pantazi anunță continuarea asfaltărilor

Răzvan Grecu

ANM: Vreme frumoasă şi precipitaţii în general slabe cantitativ, în următoarele două săptămâni

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site