NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

7 EST: Groful de la Pașcani. Terenuri confiscate de la țărani pentru îmbogățirea primarului

Zeci de țărăni din Gura Bădiliței, o localitate lipită de Pașcani, s-au trezit peste noapte că terenurile le sunt invadate de firma primarului  Oamenii se judecă cu firma lui Pantazi, Agrocomplex Lunca, dar magistrații de la Pașcani au luat decizii după actele trimise de primăria condusă de Pantazi, fiind vorba de documente semnate chiar de către primar. Culmea, deși le-au fost luate abuziv terenurile, oamenii au fost obligați de justiția pășcăneană să plătească despăgubiri societății agricole patronate de familia primarului.

Zeci de țărăni din localitatea Gura Bădiliței, un sat lipit de municipiul Pașcani, imploră autoritățile să le vină în ajutor deoarece li s-a făcut o mare nedreptate. Trăind de pe o zi pe alta numai din agricultură, țăranii s-au trezit peste noapte că rămân și fără terenuri, adică fără singura sursă prin care-și puteau asigura traiul, intrând astfel în război cu primarul din Pașcani, Dumitru Pantazi.

  

În toamna anului 2010, firma lui Pantazi a intrat pur și simplu peste terenurile oamenilor, întorcându-le recolta pentru a semăna propriile culturi. Asta în condițiile în care, până când au fost cotropite de Agrocomplex Lunca, terenurile respective s-au aflat în timp de zeci sau chiar sute de ani în proprietatea țăranilor din Gura Bădiliței. „Ne-am trezit peste noapte cu utilajele lui Pantazi pe pământul nostru. De unde să aibă cei din Pașcani terenuri la Gura Bâdiliței. Uitați, eu am harta, terenurile astea au fost toate ale noastre din moși-strămoși. Este adevărat că prin zonă au avut terenuri și unii din Pașcani, dar în alte locuri”, a spus Vasile Istrate, explicându-ne cu degetul pe o hartă de fond funciar.

Din momentul în care utilajele Agrocomplex Lunca au intrat pe terenul lor, oamenii din Gura Bădiliței au început să-și caute dreptatea în justiție. Nu și-au găsit dreptatea la Pașcani, unde, pe lângă faptul că nu și-au recuperat terenurile, au fost obligați de magistrații locali să mai și plătească unele despăgubiri firmei lui Pantazi. „Nu ai cum să te lupți cu Pantazi aici la Pașcani, unde justiția este de partea lui. Noi suntem oameni săraci nu avem bani de avocați ca domnul Pantazi. Noi am făcut apel la Iași la Tribunal. Judecătorii de la Tribunalul Iași au rămas singura noastră speranță”, a spus Aneta Muraru, una dintre femeile care se luptă cu Pantazi și cu Agrocomplex  Lunca.

A cumpărat un teren, a venit Pantazi și i l-a luat

Se cuvine să prezentăm în detaliu cazul Anetei Muraru, deoarece se judecă cu firma lui Pantazi pentru un teren pe care  femeia l-a cumpărat împreună cu soțul, în anul 1995. Deși documentele de proprietate ale femeii sunt de necontestat, terenul este stăpânit în continuare de firma lui Pantazi. Astfel, în anul 1995, Aneta și Gheorghe Muraru au cumpărat de la un consătean o jumătate de hectar de teren. La vremea respectivă au făcut o hârtie de mână și au înregistrat-o la Consiliul Local Vânători. În anul 2010 s-au adresat Judecătoriei Pașcani pentru a obține o hotărâre care să țină loc de  act de vânzare-cumpărare, iar magistrații pășcăneni au aprobat solicitarea. În termeni juridici, actul emis de justiție se numește „hotărâre care să țină loc de act autentic”. Pe data de 13 octombrie 2010, familia Muraru a obținut hotărârea judecătorească  care stabilește că este stăpână absolută e suprafața de 0,5 hectare.

Continuare pe www.7est.ro

 

 

Advertisements

Related posts

Investiții în infrastructură la Târgu Frumos

Oana Cordoneanu

Pantazi umilit de proprii consilieri! Comisia de mediere a redevenței cu ARSACIS a fost respinsă. Directorul economic va emite factura la valoarea împrumutului BEI!

Marius Parteni

ApaVital a trimis documente Primăriei, să demonstreze că este pe pierdere la Pașcani! Majorarea de preț și neplata integrală a redevenței au făcut profit de 4 milioane jumătate de lei!

Răzvan Grecu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site