NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Răzvan Grecu

Normalitatea prescripției duce la Prosperitatea șmecherilor!

Prescripția datoriei AgroComplex Lunca SA către municipalitate conturează clar nivelul de corupție la care au ajuns cei care conduc destinele orașului.

Dintre cei 19 consilieri locali, nici măcar unul nu a avut vreo intervenție publică prin care să ia atitudine față de acest „jaf perfect” cum l-am denumit eu. Îmi permit să-i categorisesc pe toți aceștia ca fiind corupți, chiar dacă nu în sensul infracțiunii, ci din punct de vedere moral. Aceștia sunt „codoși” ai corupției care jinduiesc și ei, pe lângă funcții publice, la o prescripție. Nu neapărat în sensul strict al termenului, ci la un avantaj material pe seama funcției și abilității lor de a căpăta, atunci când este nevoie, proprietățile celor trei maimuțe înțelepte: „n-am văzut, n-am auzit, nu vorbesc”!

 Mă așteptam ca așa cum jurnaliștii, câți au mai rămas prin Pașcani, își pot exprima liber opiniile și consilierii locali să o poată face. Sunt mai datori pășcănenilor, decât ziariștii. Noi media prestăm gratuit către cetățeni, în timp ce aleșii locali o fac pe bani și anume publici, iar asta obligă la apărarea intereselor plătitorilor de taxe.

  

Am rămas surprins să văd că pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Local nu se află o inițiativă a tuturor consilierilor locali de a constitui o comisie care să cerceteze faptele funcționarilor din Primărie ce au dus la prescripția datoriei de 2,2 milioane de lei pe care firma primarului Dumitru Pantazi o avea către municipalitate. Un astfel de raport ar putea aduce lumină în acest caz mai devreme decât anchetatorii DNA, dacă aceștia chiar cercetează acest caz așa cum s-a zvonit.

Mai cred că o astfel de comisie este oportună și pentru a se stabili câte datorii către municipalitate au fost prescrise în perioada 2004-2013 și dacă nu cumva normalitatea prescripției „e pentru dulăi și nu pentru căței?”, vorba fabulei.

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Rahatul electoral a început să pută!

Răzvan Grecu

…Nimic altceva nu contează!

Răzvan Grecu

Politicienii joacă teatru: ApaVital rămâne în Pașcani!

Răzvan Grecu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site