RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Răzvan Grecu

Pășcănenii au de ce să iasă în stradă: primarul le-a promis referendum pentru serviciile de apă, iar după campanie a uitat!

Motivele care au scos în stradă o țară întreagă și au forțat căderea Guvernului Ponta, se regăsesc și la Pașcani: un sistem corupt și o clasă politică mincinoasă. În această seară pășcănenii sunt așteptați de la ora 18.00 să iasă pentru a manifesta împotriva corupției și a clasei politice.

  

 

 

 

Marșul va fi de la Casa de Cultură până în fața sediului Primăriei, sediu ce nu este autorizat de ISU pentru siguranța în incendii.

La Pașcani, oamenii au de ce să fie revoltați: subiectul ApaVital fiind încă unul foarte actual, iar desele întreruperi ale furnizării agentului termic la locuințele racordate la sistemul centralizat nu fac decât să sporească indignarea și revolta pășcănenilor.

În acest moment municipiul este condus de un primar trimis în judecată pentru fapte de corupție, după ce a ușurat bugetul local cu peste 2.000.000 lei. În timp ce funcționarii publici care au fost trimiși în judecată în dosarul „AgroComplex” nu mai au de muncă, deoarece au fost suspendați de primarul Dumitru Pantazi, același edil, aflat în aceeași situație, continuă să conducă destinele municipiului deoarece legea nu prevede suspendarea sa.

Nici vorbă însă de onoare și deci nici de demisie. Cum poți să semnezi deciziile de suspendare a contractelor de muncă a unor funcționari ce te-au ajutat cu voie sau de nevoie să jecmănești visteria locală, iar tu să rămâi pe funcție?

Onoare nu are primarul Dumitru Pantazi. Dacă avea, atunci nu mințea pășcănenii doar pentru că Victor Ponta trebuia să ajungă președinte. Iată ce spunea acesta în noiembrie 2014, între cele două tururi de scrutin pentru alegerea președintelui României.

“Hotărârea Comitetului Executiv al PSD a fost aceea de a organiza un referendum la nivelul municipiului Paşcani pentru că noi nu ne putem împotrivi cetăţenilor. Dacă dorinţa lor este de a reveni la Prest Serv Apa vom reveni, dacă nu, rămânem la ApaVital. Nu vom avea altceva de ales decât să respectăm voinţa şi dorinţa cetăţenilor”, declara atunci primarul Dumitru Pantazi, în speranţa de a mai aduna voturi pentru candidatul partidului său.

Din luna martie, când valul de entuziasm după alegerea lui Klaus Iohannis s-a mai estompat, iar PSD-ul s-a relaxat, Pantazi și partidul său nu a mai avut probleme în a se împotrivi cetățenilor. Ba, ia mai luat sub aripă și pe 5 din cei 6 consilieri ai PNL.

Împotriva unui astfel de comportament politic și a corupției generalizate, românii au ieșit în stradă. Dacă un Guvern și un primar de sector au fost dați joși într-o seară, atunci se poate. Însă pentru asta pășcănenii trebuie să se mobilizeze și să arate că există și că, mai important, contează.

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Transhumanța locurilor de joacă

Răzvan Grecu

Cine e de vină că țânțarii rezistă: Primăria sau cetățenii? 92% vs. 8%: tu cu cine votezi?!

Răzvan Grecu

Olariu își manipulează urmăritorii inventând achiziții trucate (DOC)

Răzvan Grecu
Încarcă...