NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Răzvan Grecu

PNL a pierdut de fapt la Pașcani: semnal clar că vor pierde și în 2016 cu această atitudine!

Deși la nivel național și județean, Klaus Iohannis și implicit noul PNL au câștigat alegerile prezidențiale, la nivel local rezultatul a fost un dezastru: 13, 36% diferența în favoarea lui Victor Ponta candidatul PSD. Pe voturi statistica este mai dură, 10.781 la 8.241, o diferență de 2.540 pentru PSD.

Cu toate acestea, cei din PNL Pașcani se bucură și se declară optimiști că vor câștiga Primăria în 2016. O analiză sumară a anului 2004, atunci când stânga și dreapta s-au confruntat ultima dată la Pașcani, arată dimensiunea scorului dezastruos pe care candidatul PNL l-a obținut la Pașcani. Alegerile din anul 2004 mai au și o altă însemnătate, ca reper: au fost temelia ascensiunii deputatului Grigore Crăciunescu spre funcția de primar al municipiului în 2008.

În acel an, la al doilea tur de scrutin, au fost exprimate 21.535 voturi valide, dintre care Adrian Năstase 11.522 adică 53,50% și Traian Băsescu  10.013 adică 46,50%. Se observă deci o diferență de doar 6 procente între stânga și dreapta, nu de 13 câte au fost acum.

  

Mai mult, dacă de la alegerile din 2004 pâna la alegerile locale din 2008 PNL a avut la dispoziție trei ani și jumătate pentru a recupera diferența de 6% și să câștige alegerile, acum în 2014 PNL Pașcani are la dispoziție doar un an și jumătate și o diferență aproape imposibil de recuperat: 13%, mai ales că va fi un singur tur de scrutin.

Spun că este imposibil, deoarece cei din PNL și în special cei doi potențiali candidați la funcția de primar, Marius Pintilie și Neculai Enea, s-au jucat de-a politica până acum. Alegând să facă opoziție pe teme minore și să închidă ochii la temele majore supuse dezbaterii publice.

Niciunul dintre cei sus amintiți nu a avut nimic de comentat despre ștergerea ilegală a datoriei pe care firma primarului Dumitru Pantazi o avea către municipalitate. Mai mult, amândoi au și votat o astfel de decizie în primă fază, iar mai apoi s-au abținut atunci când Prefectul de Iași a declarat hotărârea ilegală la insistențele presei. Nicio luare de poziție, nicio declarație de presă, nimic pe acest subiect. Ce mesaj au transmis de fapt către electorat: corb la corb nu-și scoate ochii.

Nu i-a deranjat pe consilierii PNL nici că mașina de serviciu a primarului este folosită în interes personal și anume de angajații firmei sale pentru supravegherea lucrărilor agricole. Ce au înțeles pășcănenii: PNL  aprobă astfel de practici și le vor însuși când vor ajunge să conducă Primăria!

Fântână arteziană de 10 miliarde de lei vechi, zid de consolidare la Peștișorul de tot atâția bani și sens giratoriu de 5 miliarde de lei vechi la Spital: lucruri normale pentru primarul Dumitru Pantazi, dar și pentru viitorii săi contracandidați. De ce l-ar mai schimba pășcăneanul pe actualul primar?

Problemele pe care pășcănenii le au cu noul operator de apă și canal, ApaVital Iași, au fost ignorate și aduse în discuție doar de presă. Niciunul dintre cei care vor să-i ia locul primarului Dumitru Pantazi nu a semnat pe tabelele pășcănenilor de susținere a hotărârilor inițiate de societatea civilă împotriva ApaVital. Au făcut în schimb o comisie pentru a analiza efectele delegării serviciului de apă-canal către ApaVital, de parcă acestea nu se știu! Ce a înțeles electoratul: sunt părăsiți de clasa politică, indiferent de doctrină sau culoare!

Serbarea în stradă a Zilei Naționale a României, anulată pentru al treilea an la rând de administrația condusa de primarul Dumitru Pantazi, nu a trezit în cei din PNL nici măcar spiritul patriotic, dacă cel politic a apus de mult. În plină campanie electorală, atunci când contracandidatul partidului tău e „mândru că este român”, dar partidul său anunță că nu serbează, din nou, Ziua Națională, se cuvine să intervii, să te revolți, să fructifici situația. În schimb tu votezi, nu comentezi nimic și Pontezi încă o zi de politică, anti PSD!

Cu o astfel de atitudine umilă de a face politică niciodată PNL Pașcani nu va obține scorul pe care l-a obținut filiala ieșeană în municipiul capitală de județ. De altfel, după aceste rezultate și atitudinea politică a celor doi în Consiliul Local, nu cred că președintele PNL Iași Cristian Adomniței  va nominaliza pe unul dintre ei drept candidat la funcția de primar la alegerile din 2016!

P.S. S-au gândit oare cei din PNL să ceară înființarea unei comisii prin care să se analizeze cine sunt funcționarii vinovați de prescrierea datoriei firmei AgroComplex Lunca Pașcani și de emiterea de certificate fiscale false pentru obținerea de fonduri europene? Nu, deși cei din PSD au făcut o astfel de comisie  împotriva fostului primar liberal Grigore Crăciunescu.

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Doar capra și varza, nu și populația!

Răzvan Grecu

Transhumanța locurilor de joacă

Răzvan Grecu

Ce este mai scump decât viața unui copil? (VIDEO)

Răzvan Grecu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site