NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Cultură

Invitație la expoziția de bază a muzeului municipal Pașcani

Muzeul Municipal Pașcani organizează o inedită expoziție de obiecte cu tentă etnografică începând cu data de 5 decembrie.

 

În fostul spațiu al Poliției Locale, muzeograful Daniel Sava organizează periodic expoziții care să atragă pășcănenii către tradiție.

  

În acest mirific colț de renaștere a tradițiilor autentice și a bunului gust al artei populare de pe cele două maluri ale Siretului, vor fi expuse tematic peste 430 de piese reprezentând atât ocupațiile de bază ale satului, precum agricultura, viticultura, păstoritul, dulgheritul, realizarea vaselor de lut în cadrul ceramicii de Lespezi, țeserea țesăturilor de casă realizată manual, vor putea fi admirate și adevărate bijuterii ale artei autentice din Moldova Subcarpatică, respectiv costume de sărbătoare, năframe, lăzi de zestre și multe altele care alcătuiat cândva zestrea fetei de măritat”, ne-a declarat Daniel Sava, muzeograf.

Muzeul ne invită să lăsăm pentru câteva momente grijile și supărările cotidiene și să trecem pragul instituției. Pe întreaga lună decembrie, pășcănenii pot vizita acest loc încărcat de istorie și tradiție.

Advertisements

Related posts

Activităţi catehetice la Poieniţa, Protopopiatul Paşcani

Redacția

Pașcani: Spectacol folcloric de Ziua Națională a României

Oana Cordoneanu

Trei evenimente la Clubul Copiilor, propuse de coordonatorul cursurilor de japoneză

Răzvan Grecu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site