NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

PSA în insolvență – soluția consilierilor PSD. Katzighera: ”Societatea nu are obiect de activitate din cauza CL. Vom mai primi o amendă de 10.000 lei”

Prest Serv Apă SA ar trebui să intre în insolvență, aceasta este opinia aleșilor din PSD care au discutat astăzi pe marginea proiectului de hotărâre cu privire la aprobarea bugetului de venituri și cheltuieli al societății.

 

 

  

Social-democrații au susținut că nu pot aproba un buget acum la finalul anului, când au fost făcute operațiuni, fără girul legislativului local. ”Eu nu pot să dau votul pentru ceva ce s-a întâmplat fără știința mea. Nu pot să mă pronunț în noiembrie pe un buget de venituri și cheltuieli”, a susținut Vasile Haldan, președintele Comisiei Economice din cadrul CL.

Un alt social-democrat a dat ulterior o soluție care se pare că va fi cea îmbrățișată în viitor. ”Firesc ar fi să meargă în insolvență societatea pentru a nu avea datorii și mai mari, care să nu se resfrângă și mai tare la nivelul bugetului local”, a spus Leonard Ursu.

Directorul de la PSA Pașcani a susținut că dacă nu va avea bugetul de venituri și cheltuieli adoptat, la următorul control al inspectorilor ANAF, societatea va fi sancționată cu încă 10.000 lei. ”Nu știu de unde vom lua bani să achităm o amendă contravențională de 10.000 lei. Cu tot respectul pe care îl port consilierilor, trebuie știut faptul că societatea a ajuns în această situație din cauza CL. Ne-ați modificat regulamentul de funcționare, dar nu ne-ați dat niciun serviciu pe care să-l administrăm”, a subliniat Aristotel Katzighera.  

Consilierii PSD, rămași singuri în sală, au anunțat că așteaptă din partea Consiliului de Administrație al PSA să demareze formalitățile de intrare în insolvență.

Menționăm faptul că după delegarea serviciului de apă către operatorul ApaVital, societatea locală a rămas fără obiect de activitate. Până acum, singurele încasări au fost din debitele înregistrate de persoanele fizice și agenții economici.

 

 

  

Advertisements

Related posts

Cuplurile care împlinesc anul acest 50 de ani de căsnicie vor fi premiate între Crăciun și Anul Nou

Marius Parteni

Primăria refuză să comunice dacă a demarat evacuarea Legume S.A., de pe terenul administrației locale, situat în Blăgești

Răzvan Grecu

Primăria Pașcani spune că e pregătită de iarnă

Irina Gherasim

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site