RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Incendii de vegetație în apropiere de Pașcani. Apelul pompierilor!

Persoanele care dețin terenuri agricole au început a profita de vremea bună de afară și au demarat acțiunile de curățare a zonelor, pentru pregătirea lucrărilor de primăvară. Și așa au început să apară incendiile, în ultimele zile, numai în zona municipiului Pașcani fiind semnalate mai multe probleme de acest gen.

În cursul zilei de ieri, pompierii pășcăneni au fost solicitați să intervină , la diferență mică de timp,  pentru stingerea a două incendii, în zone din apropierea orașului.   

Luni, 6 aprilie, ora 13:38, Secția de Pompieri Pașcani în cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență al Comunei Vânători au intervenit în localitatea Vlădnicuț, comuna Vânători, pentru stingerea unui incendiu produs la vegetația uscată dintr-o pădure. Au ars aproximativ 0,6 hectare de vegetație uscată.

În aceeași zi, ora 15:10, Secția de Pompieri Pașcani a intervenit în localitatea Stolniceni-Prăjescu, pentru stingerea unui incendiu produs la vegetația uscată. A ars aproximativ 1 hectar de vegetație uscată.

  

Cauza ambelor incendii a fost focul deschis în spații deschise, cetățenii efectuând igienizarea terenurilor prin arderea vegetației uscate, fără a respecta normele de apărare împotriva focului. Arderea miriștii, a vegetației uscate și a resturilor vegetale se face obligatoriu cu respectarea mai multor prevederi generale.

Pompierii fac apel la responsabilitatea oamenilor şi le cer să respecte legea, punctând faptul că, în această perioadă, structurile profesioniste şi voluntare sunt angrenate în gestionarea prevenirii îmbolnăvirii cu COVID-19. Legea trebuie respectată inclusiv pe timpul stării de urgenţă!

Related posts

Un polițist din Mureș le cumpără pâine bătrânilor din banii săi și le face poezii pe timp de pandemie

Redacția

Tragedie în Bursuc Deal. O femeie și-a pus capăt zilelor, dar a fost găsită abia după două zile!

Răzvan Grecu

Cel mai mare eveniment Land Rover al anului, Above & Beyond Tour ajunge la Iași

Redacția
Încarcă...