RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Șefa Trezoreriei SUA vorbește despre „o serie de opțiuni” în ce privește activele rusești înghețate / Cu ce amenință Rusia

Secretara Trezoreriei americane (ministrul finanţelor), Janet Yellen, a declarat joi că o confiscare totală a activelor rusești este justificată, dar este doar una dintre posibilități, aceste active putând în schimb să servească drept garanție pentru împrumuturi pe piață, pentru a ajuta Ucraina, relatează Reuters.

Janet YellenFoto: Andy Wong / AP / Profimedia

„Aceasta este o opțiune care a fost discutată, dar liderii ne-au cerut să le oferim o serie de opțiuni”, a explicat Janet Yellen într-un interviu acordat agenției Reuters, după ce a fost întrebată dacă principala opțiune este aceea de a utiliza dobânzile la aceste active pentru a emite obligațiuni sau împrumuturi pentru Ucraina.

  

Rusia amenință că-și va reduce nivelul relaţiilor diplomatice cu SUA

Rusia ia în considerare reducerea nivelului relațiilor sale diplomatice cu Statele Unite dacă guvernele occidentale vor merge mai departe cu propunerile de confiscare a activelor sale înghețate, a spus anterior joi ministrul adjunct de externe rus Serghei Riabkov.

Riabkov a afirmat că Moscova va riposta din punct de vedere economic și politic dacă activele sale vor fi confiscate.

„Reducerea nivelului relaţiilor diplomatice este una dintre opţiuni, desigur. Mulţi reprezentanţi de rang înalt din guvernul nostru au vorbit deja despre consecințele răspunsului nostru financiar,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Zeci de ONG-uri şi persoane din mediul academic cer introducerea cotelor de gen pe listele pentru parlamentare

Redacția

FOTO Arderile ilegale continuă în jurul Capitalei. Garda de Mediu: Echipele de control au intervenit imediat, două persoane au fost reținute pentru audieri / Octavian Berceanu: Din păcate, infracționalitatea a revenit la “normal”

Redacția

​Nouă problemă la SPV pentru unii contribuabili: La autentificare sunt „ejectați” din start

Redacția
Încarcă...