RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
AdministrațieEconomie și afaceri

Programul IMM Plus e gata pentru demarare: Firmele mici și mijlocii pot accesa curând credite cu garanții de stat

Programul IMM Invest Plus, care s-a aplicat până de curând, este relansat de Guvern sub denumirea IMM Plus. Acesta reunește mai multe subprograme destinate afacerilor întreprinderilor mici și mijlocii, pentru accesarea de credite cu garanții de stat, iar operaționalizarea sa este posibilă de-acum. Astfel, Ministerul Finanțelor (MF) a informat recent că IMM-urile se vor putea înscrie curând în IMM Plus.

Ministerul Finanțelor continuă măsurile de sprijin pentru mediul de afaceri din România și propune un act normativ pentru instituirea Programului IMM PLUS.

Proiectul asigură, până la 30 iunie 2024, accesul la finanțare al firmelor care nu dispun de sumele necesare pentru proiectele de investiții și pentru continuarea activității. Bugetul propus este de maximum 12,5 miliarde lei și se pot acorda garanții în limita unui plafon de 11,1 miliarde lei, pentru 11.500 beneficiari. Actul normativ este publicat în consultare AICI.

Valorile maxime ale ajutoarelor de stat au fost majorate de la 2.000.000 euro la 2.250.000 euro per întreprindere/UAT, respectiv de la 250.000 euro la 280.000 de euro pentru fiecare întreprindere care îşi desfăşoară activitatea în sectorul agriculturii primare și de la 300.000 euro la 335.000 de euro pentru fiecare întreprindere care îşi desfăşoară activitatea în sectoarele pescuitului şi acvaculturii.

  

Elaborarea actului normativ este fundamentată de situația în care schemele de ajutor de stat elaborate în temeiul Cadrului temporar în materie de ajutor de stat în contextul pandemiei COVID-19 (2020/C91I/01) și-au încetat valabilitatea la data de 30 iunie 2022, iar cele elaborate în temeiul Cadrului temporar de criză pentru măsuri de ajutor de stat de sprijinire a economiei ca urmare a agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei (2022/C131/01) la data de 31 decembrie 2023.

https://www.avocatnet.ro/articol_66411/Programul-IMM-Plus-e-gata-pentru-demarare-Firmele-mici-și-mijlocii-pot-accesa-curand-credite-cu-garanții-de-stat.html

https://oportunitati-ue.gov.ro/program/programului-imm-plus/

Related posts

Ciucă: Infirmăm fake news-urile prin care se anunța că se intră în lockdown din nou

Redacția

Primarul comunei Pașcani, Republica Moldova, nu a mai ajuns la Pașcani!

Marius Parteni

Pășcănenii reclamă: ”Strada Aleea Izvoarelor e uitată de Primărie”!

Redacția
Încarcă...