RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Sumele confiscate de la infractori, folosite în beneficiul victimelor

Traficul de persoane afectează peste 50 de milioane de oameni la nivel global și este a doua cea mai profitabilă infracțiune după traficul droguri.

România este printre principalele țări de origine ale victimelor acestui tip de infracțiuni în Europa, alături de Bulgaria, Polonia și Ungaria.

Pentru combaterea fenomenului sunt necesare scăderea duratei de judecare a cauzelor, eliminarea pedepsei cu suspendare în dosarele de trafic de persoane și informarea rapidă a victimelor dacă apar situații de eliberare din arest sau închisoare a traficanților.

Secretarul de stat în Ministerul Justiției, Roxana Momeu, spune că autoritățile române vor folosi sumele confiscate de la infractori în beneficiul victimelor.

  

Roxana MomeuFondurile confiscate și recuperate vor fi folosite pentru finanțarea proiectelor nerambursabile axate pe educația juridică, prevenirea criminalității și asistența și protecția victimelor. De asemenea, începând cu anul 2022, victimele pot obține compensații financiare din partea statului pentru daunele morale suferite ca urmare a infracțiunii. În plus, Ministerul Justiției a pus bazele unui mecanism de vouchere dedicate victimelor infracțiunilor.

sursa radio romania

Related posts

Examen greu de trecut. Trei sferturi dintre cei care au făcut şcoala de şoferi în 2014 nu au obţinut permis

Redacția

Proces suprarealist la Iaşi. Cum a ajuns o judecătoare să analizeze în instanţă dacă expresia „M**e, Dragnea!“ este jignitoare

Redacția

Săptămâna prevenirii criminalității, în perioada 22-27 mai

Redacția
Încarcă...