RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Comunicate de Presă

Elevi pășcăneni în vizită la fosta Uzină Remar, în cadrul unui program educațional de sprijin

Cea mai veche întreprindere din Paşcani, ELECTROPUTERE VFU SA Paşcani, fosta SC  REMAR , a primit in vizită, miercuri, 12 august, un grup de elevi  cuprinşi in proiectul ,,FII PREGĂTIT! – Program educaţional de sprijin pentru dezvoltarea competenţelor cheie”.  

Dorinţa lor de a cunoaşte această unitate economiă a plecat de la faptul că ea poate fi considerată o emblema a oraşului, deoarece evoluţia si prosperitea lui au depins, in mare parte, de dezvoltarea Atelierelor CFR, infiinţate in anul  1869. În acel an, Paşcaniul devenea cel mai important nod feroviar din Romania, ca urmare a deschiderii  liniilor Iţcani-Paşcani-Roman si Paşcani – Iaşi, construite de specialişti polonezi si austrieci.

Pe parcursul vizitei tinerii au primit explicaţii de la doi specialişti  din firmă şi au avut ocazia să vadă secţiile de producţie si reparaţii vagoane calători si marfă, cât şi secţiile de fabricaţie piese de schimb . De asemenea, li s-au prezentat maşini şi instalaţii de ultimă generaţie cu care s-a dotat unitatea şi au asistat la operaţii demonstrative oferite de gazde.  Elevii au fost încântaţi să descopere  ultimele realizări ale întreprinderii : rama automotoare pentru CF din Republica Moldova, tramvaiul pentru Timişoara şi cel pentru Iaşi şi au aflat  că  în prezent specialiştii pregătesc un prototip de vagon pentru participarea la expoziţia de material rulant de la Berlin.

  

 Această activitate a avut ca scop educaţia antreprenorială a elevilor din proiectul FII PREGĂTIT! şi care provin de la Colegiul Tehnic ,,Unirea” Paşcani, Liceul Tehnologic ,,M.Busuioc’’ Paşcani si Liceul Tehnologic,,N.Iorga” Paşcani.

Comunicat oferit de profesor Grigoroaea Petronela – consilier tutore in proiectul FII PREGĂTIT! .

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Cursuri gratuite de afaceri. Prezentarea proiectului va avea loc la o pensiune din Pașcani

Redacția

Deputatul Sorin Năcuță, alături de alți colegi, a depus o inițiativă legislativă pentru definirea internetului ca serviciu universal (P)

Redacția

Primăria Municipiului Pașcani scoate la concurs trei posturi

Redacția
Încarcă...