RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Directorii de şcoli vor fi aleşi după o lege nouă

Seria concursurilor pentru ocuparea funcţiilor de conducere sau de îndrumare şi control din sistemul de învăţământ va continua la sfârşitul lunii octombrie, cu cele pentru directorii de şcoli. În acest sens, se doreşte a fi adus un nou amendament la Legea Educaţiei nr. 1/2011, urmând a fi modificate prevederile care vizează componenţa comisiei de concurs. 

„Nu sunt de acord cu prevederea din lege, prin care doi consilieri locali notează candidaţii la posturile de director de şcoală. Nu cred că un om, oricât de bun specialist ar fi într-un domeniu, e capabil să noteze un profesor de gradul I care susţine un concurs de manager pentru o unitate de învăţământ. Cu atât mai mult cu cât există comune unde printre consilierii locali sunt şi oameni cu studii medii”, arată Vasile Şalaru, secretar de stat pe probleme de învăţământ preuniversitar.

În plus, demnitarul a amintit de o altă limită a actualei legi, care ar putea conduce la imposibilitatea de a fi organizate concursuri în unele unităţi şcolare.

  

 „Tot în Legea Educaţiei 1/2011 apare în comisia de concurs un profesor de aceeaşi specialitate cu cel care candidează pentru postul de director de şcoală, dar care trebuie să aibă cel puţin gradul II. În multe comune nu avem de astfel de profesori în şcoli. În aceste condiţii, este nevoie să fie scoasă sintagma legată de gradul didactic”, a încheiat secretarul de stat. La nivelul judeţului Iaşi ar urma să se prezinte la concurs candidaţii pentru conducerea a 233 de unităţi de învăţământ preuniversitar cu personalitate juridică.

Amintim că, în paralel, se lucrează la proiectul pentru o nouă lege a educaţiei, dar şi pentru statului personalului din învăţământ, care astfel va cuprinde şi angajaţii din sfera auxiliară, precum şi cea nedidactică din unităţi. 

sursa www.ziarulevenimentul.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Related posts

Haos cu testarea elevilor în școli. Apar noi probleme cu livrarea kiturilor, după ce unele firme s-au retras

Redacția

În perioada 25-27 ianuarie, Inspectoratul Școlar Județean Iași organizează Simularea Evaluării Naționale și Simularea probelor scrise ale Examenului Național de Bacalaureat

Redacția

Importanţa jocurilor de societate în dezvoltarea copiilor

Ema Roman
Încarcă...