NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

De ce e statul de drept important: Evenimentele recente din Polonia, Austria și Cehia o dovedesc -Politico

Să aruncăm numai o privire la ultimele evoluții din Europa Centrală. Mulțumită parchetelor și instanțelor independente, cancelarul austriac Sebastian Kurz, un politician tânăr și carismatic considerat un model de mulți conservatori europeni, a fost forțat să demisioneze. El e cercetat pentru un posibil abuz de fonduri publice cu scopul de a manipula sondaje de opinie și a mitui ziare cu publicitate guvernamentală pentru a le publica rezultatele, scrie Politico.

Kurz neagă orice ilegalitate și a spus că se va apăra. Populistul de 35 de ani, care rămâne în continuare șeful Partidului Popular, ar mai putea încă să-și reabiliteze numele și să revină. Dar, într-o democrație matură caracterizată de decență morală, el nu avea ce face în afară de a demisiona din momentul în care procurorii anticorupție l-au declarat suspect. În caz contrar guvernul său ar fi fost răsturnat de partenerii de coaliție, Verzii, sau ar fi fost demis de președintele Alexander Van Der Bellen.

Acest ultim episod al telenovelei politice din Austria ar fi fost extrem de improbabil să aibă loc dacă guvernul ar fi controlat parchetele ori dacă ar fi avut puterea să-i concedieze pe anchetatorii și judecătorii care-și bagă nasul în posibilele pungășii politice.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

  
Advertisements

Related posts

Peste 7.000 de țigări ascunse în pneurile unui autoturism

Redacția

Valeriu Gheorghiță: Măsurile restrictive pentru persoanele nevaccinate sunt pentru a le proteja pe acestea, ca să nu ajungă în spital

Redacția

Cum rezolvă Guvernul problema campaniei de vaccinare. Cîţu: Românii se vaccinează, apoi primesc un voucher de 100 de lei

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site