NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Ciucă, după ridicarea MCV: Raportul constată îndeplinirea recomandărilor și a obiectivelor Mecanismului

Premierul României susține că raportul privind România din cadrul MCV constată îndeplinirea recomandărilor și a obiectivelor Mecanismului, așa cum era prevăzut în decizia de înființare, adoptată în momentul aderării României la UE.

Raportul constată îndeplinirea recomandărilor și obiectivelor FOTO: Facebook

Raportul constată îndeplinirea recomandărilor și obiectivelor FOTO: Facebook

Am primit cu satisfacție raportul privind România din cadrul MCV, prezentat astăzi de Comisia Europeană. Acesta constată, în premieră, îndeplinirea recomandărilor și a obiectivelor Mecanismului, așa cum era prevăzut în Decizia de înființare a MCV, adoptată la momentul aderării României la UE. Pentru Guvernul României, acest raport și evoluțiile pe care le angrenează ne încurajează să continuăm cursul stabilit în sprijinirea independenței justiției, a luptei anticorupție, de o manieră sustenabilă şi cu rezultate bune în continuare, în beneficiul societății românești. Toate acestea sunt esențiale deoarece răspund așteptărilor cetățenilor români”, susține Nicolae Ciucă.

  

Potrivit premierului, în continuare monitorizarea României se va derula ca și în cazul celorlalte state membre UE, prin Mecanismul general la nivel european privind statul de drept.

Advertisements
Advertisements

„Raportul este și o recunoaștere și o confirmare la nivel european a faptului că direcția reformelor pe care am urmat-o cu consecvență în ultima perioadă este cea corectă. 

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

UMB va construi tunelurile lipsă de pe A1 Lugoj – Deva / Cursă contra-cronometru pentru a nu pierde banii din PNRR

Redacția

BBC: Uriașul convoi militar rus e îngreunat de defecțiuni și nemișcat de o zi. El este format mai ales din vehicule logistice, cu câteva tancuri / Forțele ruse încep să aibă probleme cu combustibilul și cu mâncarea

Redacția

Concedierile de la Poştă încep în septembrie

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site