NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Predoiu, după ridicarea MCV: Documentul reflectă corect și obiectiv rezultatele eforturilor autorităților române

Ministerul Justiției salută publicarea raportului elaborat de Comisia Europeană și susține că acesta „realizează o radiografie la zi a stadiului reformei Justiției și a luptei împotriva corupției în România”.

Predoiu arată că MCV a facilitat modernizările din sistemul judiciar FOTO Inquam Photos

Predoiu arată că MCV a facilitat modernizările din sistemul judiciar FOTO Inquam Photos

„Ministerul Justiției salută publicarea acestui raport elaborat de Comisia Europeană pe baza contribuției naționale și a consultărilor din teren cu instituțiile și asociațiile profesionale relevante din sistemul judiciar. Raportul MCV cuprinde concluzii pozitive, care constată îndeplinirea obiectivelor (benchmarks) și precizează că, în continuare, cooperarea cu Comisia Europeană pe zona de reforme judiciare se poate face în cadrul Mecanismului ”Rule of Law”, aplicabil tuturor statelor membre ale Uniunii Europene”, se arată într-un comunicat transmis de Ministerul Justiției.

  

Potrivit sursei citate, raportul analizează fiecare dintre cele 20 de recomandări adresate României și constată îndeplinirea acestora.

Advertisements
Advertisements

„Documentul reflectă corect și obiectiv rezultatele eforturilor autorităților române desfășurate de la ultimul raport MCV, din 8 iunie 2021, precum și de la evaluarea prin intermediul ultimului raport pentru România privind statul de drept, din iulie 2022. Comisia Europeană concluzionează că rezultatele înregistrate de-a lungul anilor în România constituie progrese reale şi solide în sfera reformei Justiției și combaterii corupției,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

Mare grijă pe cine primiți în casă, a apărut “Metoda Pilota”

Redacția

Cutremur în România! Ce magnitudine a avut

Redacția

Argentina: Mii de persoane au manifestat în stradă, cerând să fie creat un „venit universal”, pe fondul crizei economice din țară

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site