NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Cătălin Predoiu: Raportul Comisiei Europene nu este consecința unui context sau rezultatul unui concurs de împrejurări și nici a unui „automatism” la nivel comunitar, ci rezultatul unui efort laborios și bine organizat, a unei munci duse cu răbdare și migală

Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, consideră că Raportul Comisiei Europene nu este consecința unui context sau rezultatul unui concurs de împrejurări și nici a unui „automatism” la nivel comunitar, ci rezultatul unui efort laborios și bine organizat, a unei munci duse cu răbdare și migală de către toți cei implicați în realizarea obiectivelor (benchmarks) MCV.

Comunicatul Ministerului Justiției:

Astăzi, 22 noiembrie 2022, Comisia Europeană a publicat Raportul privind progresele înregistrate de România în cadrul Mecanismului de Cooperare și Verificare (MCV).

Ministerul Justiției salută publicarea acestui raport elaborat de Comisia Europeană pe baza contribuției naționale și a consultărilor din teren cu instituțiile și asociațiile profesionale relevante din sistemul judiciar.

Advertisements
  

Raportul MCV cuprinde concluzii pozitive, care constată îndeplinirea obiectivelor (benchmarks) și precizează că, în continuare, cooperarea cu Comisia Europeană pe zona de reforme judiciare se poate face în cadrul Mecanismului „Rule of Law”, aplicabil tuturor statelor membre ale Uniunii Europene.

Advertisements

Raportul realizează o radiografie la zi a stadiului reformei Justiției și a luptei împotriva corupției în România. Astfel, raportul analizează fiecare dintre cele 20 de recomandări adresate României (12 recomandări din 2017 și 8 recomandări suplimentare din 2018) și constată, în concluziile fiecărei recomandări,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

Decizie definitivă a instanței: Dosarul 10 august rămâne clasat

Redacția

Călătorii gratuite prin Europa pentru tinerii de 18 ani

Redacția

Turcan: Pe fond, matematic, Ludovic Orban semnează decizia de predare a PNL-ului în braţele PSD-ului

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site