NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Politică

Chirica, deranjat de „PSD-iștii cu mințile încețoșate“, îl măsoară pe Ponta

Primarul Iaşului l-a lăudat ieri pe liderul partidului Pro România, fostul premier Victor Ponta. La fel, şi Ponta l-a lăudat public pe Chirica. Întrebat dacă va merge cu Ponta la viitoarele alegeri, primarul a spus că nu are încă un răspuns, dar a atacat din nou PSD.

 

Surpriză pe scena politică locală: primarul Mihai Chirica, membru PSD, a avut ieri cuvinte de laudă pentru şeful Partidului Pro România, Victor Ponta. Edilul Iaşului a spus despre acesta că a fost premier într-un guvern performant şi este în continuare ataşat de valorile României.

  

Ponta a fost zilele trecute la Iaşi, iar doi dintre apropiaţii primarului (viceprimarul Gabriel Harabagiu şi fostul deputat Sorin Iacoban) au fost văzuţi în compania fostul lider social-democrat. Discuţiile dintre cei trei au alimentat zvonurile cu privire la o posibilă candidatură a lui Mihai Chirica la Primărie, în 2020, din partea partidului condus de Victor Ponta şi înfiinţat de Daniel Constantin, ex-PC.

Întrebat ieri dacă va merge împreună cu Ponta în alegeri, primarul a menţionat doar atât: „E o întrebare care nu-şi găseşte încă un răspuns“.

„Eu am spus că voi fi alături de oricine care pune umărul pentru ca Regiunea de Nord-Est şi Iaşul să se simtă într-un anumit ambient de recunoaştere şi recunoştinţă pentru efortul făcut de-a lungul istoriei“, a completat Mihai Chirica.

În legătură cu vizita de alaltăieri de la Iaşi, Victor Ponta a ţinut să adreseze un mesaj public de mulţumire primarului Chirica, şi a felicitat municipalitatea ieşeană pentru modul în care au fost organizate manifestările.

Creşte conflictul dintre Chirica şi parlamentarii PSD

Candidatura edilului-şef al Ia­şului din partea PSD pentru un nou mandat este pusă sub semnul în­trebării în contextul conflictului dintre el şi Liviu Dragnea. Inclusiv la nivel local, el are neînţelegeri dese cu şeful organizaţiei judeţene, Ma­ricel Popa. În acelaşi timp, organizaţia municipală Iaşi a PSD pare „ruptă“ de restul organizaţiilor din judeţ. În ultimele luni, Chirica i-a criticat în mai multe rânduri şi pe parlamentarii PSD, în condiţiile în care pe unii dintre aceştia chiar el i-a susţinut să „prindă“ lista eligibilă în 2016.

Cu ocazia manifestărilor dedicate zilei de 24 ianuarie, niciun parlamentar PSD de Iaşi nu s-a aflat pe scenă; în schimb, au fost senatorii Laura Scântei (PNL) şi Varujan Vosganian (ALDE). Inclusiv ieri, primarul i-a atacat voalat pe parlamentarii PSD de Iaşi.

„Ceea ce doare este că s-a constituit aşa o castă oarecum protectivă a liderului de la Bucureşti (Liviu Dragnea, n.r.) din partea parlamentarilor care au oarecum minţile înceţo­şate, şi sper că nu toţi, şi nu înţeleg că de fapt ce pot pierde ei din calitatea de parlamentar dacă se duc cu fermitate şi spun guvernării ac­tuale că trebuie făcută autostradă? Ce li se ia? Care parte a perso­nalităţii este distrusă? Ce parte din aura intangibilă le este afectată? Ce li s-ar putea întâmpla? Eu nu am înţeles asta niciodată: unde este relaţia dintre promisiunile personale pe care le-au primit şi devotamentul faţă de comunitatea pe care o reprezintă“, a mai spus Mihai Chirica.

 

Sursa 

Advertisements

Related posts

Reacţia PSD Paşcani la mesajul transmis de liderul MP pe o reţea de socializare

Ema Roman

Se strânge lațul? Candidatul PSD la Primărie dă semne de disperare

Redacția

Senatorul PSD Vasile Toma îi răspunde președintelui Iohannis pe tema A8!

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site