RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Politică

Revoluție politică? Candidata Iașului la Parlamentul European are mai multe semnături de la ”căpșunari” decât toate partidele mari la un loc

20.000 de ”căpșunari” din Italia și alți 15.000 din Spania, Anglia, Franța, Germania și Olanda au semnat pentru înscrierea la alegerile pentru Parlamentul European a Gregorianei Tudoran, candidata asociațiilor proautostradă. Bomba este însă alta. Vă vine să credeți sau nu, marile partide – PSD și PNL – dar și partidele mai mici – PMP, Pro România și ALDE – nu au reușit împreună să adune măcar 35.000 de semnături de la românii din afara țării deși la Biroul Electoral Central au depus liste cu aproape 3.000.000 de semnături.

 

  

”Am avut numeroase semnale de la persoane din afara țării că partidele au căutat și ele susținere în Diaspora dar au fost respinse. Asta pentru că noi venim cu proiecte concrete – autostrada – în timp ce partidele au altă agendă. Românii care muncesc afară  trăiesc într-o normalitate, știu ce înseamnă să fii un profesionist. În plus, românii din Diaspora simt pe pielea lor ce înseamnă lipsa unei infrastructuri rutiere, medicale, educaționale așa că mesajul nostru a fost foarte bine primit“, spune Gregoriana Tudoran. 

 Vicepreședintele asociației ”Împreună pentru A8”, Cătălin Urtoi, susține că românii din Diaspora s-au mobilizat foarte rapid pentru această cauză:  ”Vă dați seama că nu am putut să merge noi la ei. Românii din Spania, Portugalia, Anglia, Olanda, Franța singuri s-au mobilizat și au strâns liste. Toată Diaspora”. Dincolo de acest semnal politic revoluționar, candidata asociațiilor proautostradă semnalează cât de absurd e sistemul politic din România: ”Am făcut eforturi absurd de mari pentru a strânge o cantitate de hârtii. O tonă de hârtii care nu servește nimănui. Suntem prea preocupaţi de formalism și nu de lucruri efective”.

 sursa www.topiasi.ro

Related posts

Anghel Iordănescu, fostul mare selecționer al României, în vizită la Pașcani

Marius Parteni

Câte căutări a avut pe Google „aria cercului”, după dezbaterea Vioricăi Dăncilă

Răzvan Grecu

Noi negocieri ​PNL, USR-PLUS și UDMR, vineri, la Vila Lac

Redacția
Încarcă...