NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Politică

Deputatul Petru Movilă propune un proiect de lege privind protecția profesorilor

 

Parlamentarul iesean Petru Movila a initiat un proiect legislativ prin care a cerut protectia cadrelor didactice. Presedintele organizatiei PMP Iasi a aratat ca va initia un proiect prin care agresorii cadrelor didactice sa fie acuzati de ultraj, fapta mult mai dura si pentru care pot raspunde altfel in fata legii.

 

„Imediat dupa Paste voi propune un proiect de lege, prin modificarea Codului Penal, prin care agresorii cadrelor didactice, fie ca vorbim de profesorii care activeaza in timpul programului normal de invatamant, fie de cei care sunt in activitati extracurrilculare, dar care sunt autorizate de institutia de invatamant respectiva, sa fie incadrati la ultraj sau la fapte asimilate ultrajului. Acest lucru il anunt si pot sa spun ca dupa consultarea cu sindicatele, in special cu USLIP Iasi, este necesara aceasta prevedere legala. In ultimul timp s-au inmultit agresiunile impotriva cadrelor didactice si este absolut necesar ca cei care au astfel de comportamente sa fie sanctionati cat se poate de dur. Profesorii, invatatorii, educatorii reprezinta statul roman. Chiar la nivelul judetului Iasi au fost zeci de cadre didactice agresate fie de elevi, fie de parintii elevilor sau de alti tineri care au lovit profesorii. Cred ca e un lucru cat se poate de normal si firesc sa avem un astfel de proiect. Voi invita colegii de la alte formatiunii politice sa-l semneze si cred ca pana la inceputul anului scolar viitor acesta sa devina lege”, a spus deputatul PMP Petru Movila.

 sursa www.bzi.ro

loading...
Advertisements

Related posts

Senatoare PSD, adeptă a teoriilor conspiraţioniste: Ăştia extrag informaţii din noi. COVID-ul, primul mare experiment global

Redacția

Gabriel Surdu, executat de PDL. A fost exclus din partid după ce a devenit viceprimarul Iaşului

Redacția

Ăștia votează pe rupte! 235.000 de români au votat deja, cu 40.000 mai mult decât în turul întâi!

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site