NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Aparatură medicală de ultimă generație pentru Spitalul Municipal Pașcani

În timp ce multe unități spitalicești din țară se zbat la limita supraviețuirii, la Spitalul Municipal Pașcani se fac investiții din fonduri proprii. Unitatea sanitară va achiziționa un aparat pentru Secția de Neonatologie, patru pentru Maternitate, iar pentru Oftalmologie trei aparate ultraperformante.

Zilele acestea au primit încă un aparat de anestezie foarte modern, un ventilator mecanic și aparatură medicală pentru Laboratorul de Anatomie Patologică .

 În vederea obțineri de statut de nivel III al Spitalului Municipiului Pașcani, așa după cum se știe suntem la nivel IV, ceea ce nu este conform realității, unitatea sanitară a ajuns foarte departe ca și dezvoltare a serviciilor medicale, trebuie să achiziționăm noi aparate. Ca manager al spitalului am propus consiliului de administrație, care a aprobat aceste modificări, suplimentarea investițiilor de capital pe aparatură medicală, în valoare de 20 de miliarde de lei vechi.  Pe Neonatologie Spitalul Municipal va achiziționa un aparat ultraperformant, nou născuții cu probleme respiratorii nu vor mai fi transferați la Maternitatea Cuza Vodă din Iași, vor rămâne la noi. Pe Maternitate vor fi cumpărate patru aparate, iar pentru Oftalmologie încă trei aparate de înaltă performanță . Cu acestea spitalul își completează investițiile de capital pe aparatură în folosul pacienților”,  ne-a declarat dr.Costică Pânzaru, managerul Spitalului Municipal Pașcani.

 

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Conferință de presă PNL Pașcani, 30 ianuarie (VIDEO)

Redacția

Pășcănenii din blocul X Magnolia reclamă, Primăria răspunde

Marius Parteni

Audiențe la Primăria Pașcani. O bătrână cere administrației locale ajutor de urgență pentru plata datoriilor la chirie

Răzvan Grecu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site