NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Asfalt și pavele de 5 milioane lei pe trei străzi din Pașcani. Ioan Ioniţă (PDL):“Asfaltul ăsta este extraordinar de scump. De unde aţi luat preţurile astea”?

Proiectele de reabilitare a trei străzi din municipiu au stârnit controverse în rândul consilierilor, membri ai Comisiei de Urbanism. Modul în care au fost estimate preţurile pentru aceste lucrări, a fost mărul discordiei. Cele trei străzi propuse pentru reabilitare sunt Vatra, Ştefan cel Mare şi Sfânt (tronson Spital-Vatră) şi strada Dragoş Vodă.

 

 Ioan Ioniţă, consilier PDL, s-a arătat contrariat de preţurile prevăzute în proiectele de reabilitare a acestora:“Un kilometru de asfalt costă maxim 4 miliarde de lei vechi. Pe strada Vatră costă 15 miliarde de lei vechi. Chiar dacă se fac şi lucrări la trotuare tot este scump. Nu văd nici canalizare. De unde aţi luat preţurile astea? Asfaltul ăsta este extraordinar de scump!”, a spus în plenul şedinţei Ioan Ionţă, consilier PDL.

  

 În replică, Vasile Pleşca, liderul grupului PSD din consiliu local a anticipat că lucrările vor fi contractate probabil la un preţ mult mai mic în urma licitaţiilor publice: ”La ce foame  e în construcţii o să vedeţi că se vor contracta lucrările la 70% din costurile estimate, a spus acesta.

 Proiectele de reabilitare a celor trei străzi au primit avize favorabile din partea comisiilor Urbanism şi Economică. Sursa de finanţare a acestora este un împrumut de 4.000.000 de lei care va fi contractat de municipalitate de la CEC Bank. Acesta va fi returnat în 5 ani de zile de municipalitate, dobânda și comisioanele ridicându-se la încă un milion de lei. Pentru susținerea celor trei proiecte de la bugetul local va fi utilizată suma de 1.046.074 de lei.

 

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Drumarii de la DRDP Iași au început lucrarile de reparații a carosabilului în Vama Albița

Redacția

Un nou caz de pestă porcină în județul Iași. Ședință la Prefectură pentru dispunerea măsurilor necesare

Redacția

Camere de luat vederi montate în cimitir, pentru evitarea incidentelor!

Ema Roman

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site